comments 4

Uusi matto olohuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö / Cobello

Moni sanoo mattohankinnan olevan sisustamisessa yksi haasteellisimmista asioista. Itse olen matto-ostoksilla melko suoraviivainen, tiedän heti mitä haluan ja yleensä oikeanlainen matto löytyykin hyvin pian, ellei samantien. En edes pohdi liian montaa vaihtoehtoa, vaikka niitä olisikin, lähden heti etsimään tietynlaista. Nyt oli tavoitteena löytää olohuoneeseen mahdollisimman iso luonnollisen värinen juuttimatto, joka toisi lämpöä muutoin vaaleaan sisustukseen.

Olin alustavasti katsonut netistä Ikean Lohalsia sekä Tine K:n juuttimattoa. Kyselin kokemuksia näistä Sisustusterapiaa-ryhmässä ja yllätykseksi todella moni suositteli juurikin Ikean juuttimattoa. Itselläni ei ole aiempaa kokemusta Ikean matoista, mutta suositusten saattelemana kävimme hakemassa Lohalsin testattavaksi, olihan maton hinta hyvinkin lompakkoystävällinen. Kun avasin maton muoveista, pöllähti matosta todella voimakas kemikaalin haju nenään ja se vähän mietitytti, että mitenhän haju mahtaa haihtua. Maton ulkonäkö ja sävy oli ihan kiva, mutta 200 x 300 cm koko tuntui sittenkin hieman liian pieneltä tuohon tilaan, johon oli ajatuksena hankkia myös iso kulmasohva.

Ikean matto ei siis vakuuttanut ihan täysillä ja halusin kokeilla vielä Tine K:n mattoa. Aivan tuossa lähettyvillä Vantaan puolella oli sisustusmyymälä Cobello, jossa Tine K:n mattoja näytti olevan myynnissä. Lähdin lapsokaisen kanssa vilkaisemaan, jos heillä olisi kyseistä mattoa heti saatavilla.

Kun astuin sisälle, olin aivan haltioitunut siitä millaiseen aarreaittaan olin tullutkaan! Pää meni ihan pyörälle kaikesta valikoimasta. Miten en ollut aiemmin tuonne eksynyt! Cobellossa oli monta suosikkimerkkiäni ja ihanan laaja valikoima kaikkea! Myymälän tunnelmakin oli tosi lämminhenkinen ja kodikas. Yritin keskittyä etsimään sitä juuttimattoa, jota olin tullut hakemaankin, mutta pyörin vaan ihastellen ympäriinsä ja hypistelin kaikkea. Lapsikin näytti olevan ihan tohkeissaan ja löysi heti mieleisiä juttuja itselleen.

Kun viimein sain kerrottua myyjälle mattotoiveeni, kuulin että heillä löytyy kyseinen Tine K:n matto varastosta 250 x 300 cm kokoisena, eli juuri sitä mitä toivoinkin. Matto lähti siltä seisomalta mukaan testattavaksi. Piti malttaa, ettei lähtenyt kaikkea muutakin. Täytyy mennä ajan kanssa uudelleen ilman touhukasta lasta, joka halusi tietysti kokeilla läpi kaikki sohvat, pöydät ja tuolit (ihan kun en itse olisi halunnut testata kaikkea mahdollista, paraskin puhuja täällä hah).

Matto oli koon puolesta juuri täydellinen, eikä tällä kertaa voimakasta kemikaalihajua ollut, ainoastaan ihana uuden tuoksu. Väri ja sävy tuntuvat oikein hyvältä, tuoden sitä toivottua lämpöä. Matto on käsintehty ja pinta näin ollen hyvinkin eläväinen, mutta kokonaisuus silti Ikean mattoa tasaisempi ja pintakin astetta sileämpi. Juuttimatot kun ovat aika karheita ja vaativat hieman totuttelua. Ulkonäöllisesti luonnollisen värinen ja eläväpintainen matto toimii betonilattian sekä selkeiden pintojen kanssa kuitenkin tosi kivasti, sekä muun ympärillä olevan sisustuksen kanssa, kuten tuon rottinkituolin.

Joku ehkä bongasi, että toinen Radiohus on päässyt jo kattoon! Vielä on toinen laittamatta, mutta ehkäpä pakotan tänään tuon isännän taas tikkaiden jatkoksi.

4 Comments

  1. Mary

    Ihana tuo uusi olohuoneen matto! Osaatko sanoa sen väriä, oliko kitti vai nature?

  2. Sami merikko

    Moi! Outoa meidän kotona on ikean lohals ja yksi hajuherkkä ihminen ja ei kyllä ole ollut mitään tuoksuja, eikä myöskään pidä sisällään hiekkaa.
    Tämä tuoksu ongelma vältettiin ikean lohalsilla. Mutta näin meidän nenät vaan toimii erillä lailla.

    • Moi, voipi olla eroja suoja-aineiden määrässä ja siinä, onko matto päässyt hengittämään ja hajut sitä myöten haihtumaan. Usein ajan kanssa ne eniveis haihtuu. Mutta joo, meille Ikean matto ei soveltunut, mutta niinhan tuo Tine K sai myös lähtöpassit karheuden ja roskaavuuden takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s