comments 4

Kihlajaismatkalle

Päätimme, että kun talo- ja tonttiasiat selviävät, lähdemme lomalle ja tällä kertaa ihan kahdestaan. Lomaa olen kaivannut jo tovin ja tekee varmasti ihan terää päästä kotiympyröistä edes hetkeksi muihin maisemiin. Olen halunnut järjestää pieniä juhlia kihlajaisten kunniaksi, mutta kihlajaisreissu kuulosti tähän väliin paremmalta. Onhan kihlauksesta jo useampi kuukausi, mutta miksei kivaa asiaa iloitsisi kunnolla yhdessä. Olkoon se sellainen minihanimuun.

Kysyin Facebookissa kavereilta suositteluja lämpöisistä Euroopan maista, joissa tarkenisi heittämällä huhtikuussa. Hyviä ehdotuksia tuli paljon, mutta lämpötilojen puolesta Kanariansaaret meni ykköseksi. Kun paikka oli valittu, alkoi etsintä laadukkaasta neljän tai viiden tähden hotellista. Upeita hotelleja palveluineen löytyi, mutta hintakin alkoi hipomaan useampia tonneja. Itselleni on tosi tärkeää, että hotellin puitteet sekä sisustus miellyttää ja varsinkin siinä kohtaa, jos olen itse matkaa valitsemassa.

Yleensä reissujen varaukset jää miehen hoidettavaksi, koska hän on ollut maksumiehenä omasta tahdostaan. Olen saanut häneltä synttärilahjaksi Thaimaan sekä Maltan matkan, työhuvimatkojen aveccina olen päässyt Dubaihin, Vegasiin, Los Angelesiin, Miamiin ja Ranskaan. Äitienpäivälahjaksi sain Tukholman risteilyn. Ihan kivat lahjat ovat olleet, kiitos niistä ihanalle avokille!

Investoin rahaa ensisijaisesti kotiin ja sisustukseen, välillä taas hierontoihin, hoitoihin tai treeni- ja ulkovaatteisiin, mutta lomamatkoihin en jostain syystä osaa laittaa yhtään. Kauhistelen sitä, kuinka monta tonnia voi upota yhteen reissuun, josta nautitaan yleensä vain yksi viikko. Mielestäni lomamatkat ei ole investointia, kun taas kotiin sijoittaminen on. Olen ehkä astetta onnekkaampi siinä suhteessa, että olen maailmaa nähnyt, vaikken ole euroja paljookaan niihin reissuihin upottanut. Aina on ollut joku muu, joka on ollut maksumiehenä. Korostan sitä vielä, että ihan omasta tahdostaan. En ole koskaan hinkunut reissuihin mukaan, koska matkakuumeesta en juuri kärsi, mutta jos on sattunut sopiva hetki lähteä ja reissu kuulostanut hyvältä, mikäs siinä.

New Yorkissa kävin opiskelujen aikaan pari kertaa ja nekin matkat halusi omat vanhemmat kustantaa. Ensimmäinen reissu meni vähän vahingossa isin piikkiin, joka oli luokkaretki ja toinen reissu oli häneltä sitten lahja muotoilijaksi valmistumisesta. Isipapalle iso kiitos, Nyki oli aivan ihana paikka.

Tällä kertaa matkan kustannus menee yhteisistä rahoista. Olen nyt niin loman tarpeessa, ettei oikeastaan edes pahalta tunnu. Tosi hassua, kun jotkut reissaa jatkuvasti ja voisivat laittaa matkoihin kaikki tienestit, kun itselleni se on oikeasti kynnyskysymys. No mutta moni saattaa haukkoa henkeä monen tonnin ruokailuryhmästä, joka itselleni on vain yksi kodin hankinnoista.

Meinasi tulla monta mutkaa matkaan, mutta nyt on loma varattu ja maksettu! Eikä siinä mennyt kuin ehkä sata tuntia. En tiedä kuinka kauan kolusimme sopivaa kohdetta, jota ei millään meinannut löytyä. Ensi viikolla starttaa ja kohteena on Gran Canaria! Ihan ei täyden palvelun paikkaa saatu meidän budjetilla, mutta kivalta vaikuttaa. Ainakin kohteen kuvissa mieli lepää. Toivottavasti kelit ovat siellä sitten kohdillaan, eikä villapaitaa tarvita.

Kuvat Tjäreborg

4 Comments

 1. Suvi

  Ihanaa tulevaa kihlajaislomaa!

  Itse ajattelin nuorenpana samoin, että ennemmin rahat johonkin näkyvään.
  Nyt kun lapset on jo isoja (15 ja 18), omakotitalo aikanaan rakennettu, sisustettu ja nyt maksettukin, niin mielellään laittaa rahat kokemuksiin ja palveluihin. On niin paljon ihania paikkoja maailmassa, jotka haluaisin nähdä ja kokea.. Muistot on ainoa asia, mitä kukaan ei voi minulta viedä koskaan!

  Kolme vuotta sitten hankimme kakkoskodin Espanjasta ja siellä tulee käytyä 5-6 x vuodessa.
  Aina kun saa töistä vapaata ja bongaa edulliset lennot, niin let’s go tai espanjaksi vamos! 😎

  • Kiitos Suvi!

   Olen aina panostanut huonekaluihin sekä pienempään tavaraan, mutta sitten ihan yhtäkkiä niistä joutuu luopumaan. Mutta kuten sanoit, muistoja ei voi kukaan viedä pois. Se on niin totta ja siksi aion kerätä tulevaisuudessa niitä enemmän, kuten myös hemmottelua ja palveluita, vaikka kotiin aion varmaan aina panostaa takaiskusta huolimatta.

   Kakkoskoti kuulostaa älyttömän ihanalle ja Espanja tuntuu olevan ihan superhyvä paikka siihen! Monta tuttua on muuttanut vakituisesti Espanjaan ja kaikki vaikuttaa viihtyvän erittäin hyvin.

 2. Jenni

  Ihanaa matkaa, tulee varmasti tarpeeseen :)

  Tuo on jännä miten eri lailla ihmiset ajattelee matkustamisesta ja siihen käytetystä rahasta. Itse voisin laittaa jokaisen ylimääräisen roposen matkoihin, ja tosiaan itse en voi ymmärtää miksi joku laittaa tonneja huonekaluihin tai autoon (tai vaatteisiin tai laukkuihin, kellä mikäkin)!! ;) Kerran täällä vaan eletään ja yritän nähdä maapallosta niin paljon kuin vain suinkin ehdin. Samoin mietin että muistaako omat lapseni lapsuudestaan mieluummin sen, että näkivät maailmaa, vai että keittiössä oli hienot kaakelit ja design tuolit (näin kärjistetysti, enkä halua arvostella kenenkään muun valintoja, vaan ihan omiani vaan). Musta sanonta ”travelling is the only thing you buy that makes you richer” osuu niin ytimeen :)

  • Taitaa olla jokaisella se oma juttu, mihin ensisijaisesti rahansa laittaa :) Itseäni on aina kiinnostanut design ja sisustus, sillä alalla myös työskentelen. Visualistina on tosi tärkeää miltä kotona näyttää ja tuntuu, on aina ollut. Nykyään olen lähes aina kotona, kun täällä teen töitäkin :D Matkakuumeesta en kärsi juuri koskaan, mutta kyllä se nälkä kasvaa syödessä, varmaan jokaisessa asiassa. Kaikilla on omat intohimonsa.

   Matkailu avartaa ja on tosi mielenkiintoista nähdä eri kulttuureja ja tavata eri maiden ihmisiä. Poikkeuksetta maailmalla on erilaista kuin Suomessa, sekä hyvässä että huonossa. Vaikka olen joskus ulkomaillakin asunut, veri vetää aina takaisin. Voisin kyllä muuttaa toiseen maahan vaikka vuodeksi tai pariksi, onhan se meillä välillä suunnitelmissa pyörinytkin. Mutta myös siellä pitäisi olla puitteet kunnossa, että viihdyn :) Koti on kuitenkin se tärkein paikka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s