comments 8

Olohuoneen sisustamista

Sisustaminen on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Hieman hirvittää miten paljon euroja palaa, mutta oma olo rauhoittuu sitä mukaan, kun koti rakentuu. Hankinnat tulevat olemaan pitkälti edullista Ikea-kalustetta, mutta investoin myös laatuun ja designklassikoihin, joiden mukana tulee pitkää ikää ja silmäniloa. Sitäpaitsi löytyyhän sieltä Ikeasta yllättävän laadukasta ja ruotsalaiseen tapaan tyylikästä, joten ei tee yhtään pahaa sieltä ostaa, varsinkaan tässä tilanteessa, kun hankittavaa on paljon.

seina

olohuone

Olohuoneen vino katto nousee jopa 6 metrin korkeuteen ja isot ikkunat tuovat upeasti valoa. Tila on kuitenkin sisustuksellisesti hieman haasteellinen ihan vain akustiikan puolesta, mutta myös seinäpintojen takia. Asunnossa on neliöitä kompaktit 100 m², joten korkea tila sopii olohuoneeseen tosi hyvin ja jos olohuone olisi yhtään isompi, alkaisi ehkä tulla hallimainen vaikutus, joten nämä neliöt ovat oikein passelit.

Jos ikkunoista näkyisi metsä- tai merimaisema, en verhoja edes harkitsisi, mutta naapuritalon lähietäisyys ei anna vaihtoehtoja – verhot ovat ehdottomat. Nyt ikkunoissa on lamellikaihtimet, jotka ovat ihan ok, mutta kaipaan lisää kodikkuutta ja pellavaverhot lähtivät tilaukseen.

Seinälle saattaa tulla String-hyllysetti, joka ottaisi tilaa paremmin haltuun tai vaihtoehtoisesti taulusommitelma seinävalaisimen kera. Taulun takana on pistorasiakotelot (taulutelkkarivaraus), jotka eivät silmiä hivelleet. Luulen, että pistorasiat näyttävät hyllyjärjestelmän kanssa aika typerältä, eli olkoon nyt toistaiseksi taulun takana piilossa, kun telkkariakaan tuohon ei ole tulossa, isompi taulu kuitenkin. Sohvapöytä ja nojatuoli pitäisi saapua parin viikon sisällä. Jännää!

kaktus

ikkunat_sohva

Moni on kysellyt uuden sohvamme perään. Kyllä, se on Ikeasta ja olen siihen erittäin tyytyväinen! Sohvan verhoilukangas on villakangassekoitetta ja mielestäni se on ihan täydellisen sävyinen, juuri sellainen pehmeän hiekkainen. Pohdin kahden eri kangasvaihtoehdon välillä; koneessa pestävän harmaan puuvillan ja kemiallisesti pestävän hiekanvärisen villan, ja onneksi valitsin harmaan sijaan hiekan, koska hiekan sävy sopii huomattavasti paremmin tähän asuntoon. Villa hylkii puuvillaa paremmin likaa ja myyjä uskalsi luvata konepesua myös villakankaaseen.

En ole laminaatin ystävä, enkä sitä osaisi laittaa omaan kotiin, mutta olen tuohon lankkupuulaminaattiin ihan jopa tykästynyt. Sävy on aika hyvä ja lattialämmitys tekee siitä tietysti miellyttävämmän, eikä tunnu niin kovalta. Lattia tarvitsee selkeästi vaaleita sävyjä ympärilleen, jotta kokonaisuus on raikas. Löytyipä ihan täydellinen villamatto olohuoneeseen sohvan pariksi. Astelin Mattokymppiin, kerroin mitä haluan ja myyjä näytti heti kakkosvaihtoehtona tuon maton. Otin maton sovitukseen ja sepä olikin juuri sopivan kokoinen ja vielä –20% alennuksessa. Voi sitä ilon ja onnen määrää, kun täydellinen matto löytyi niin vaivattomasti. Ja se tuntuu ihan syperhyvältä jalkojen alla.

portaikko

Portaiden alle suunnittelin simppeliä kirjahyllyä, saisi tuonkin tilan kivasti hyötykäyttöön. Vielä en tiedä, olisko hyllytasot puuta, vaneria, valkoista, mustaa vai luonnollisen väristä, mutta ehkä pitää alkaa mallailemaan. Pari kolme tasoa varmasti riittäisi. Telkkari pääsi rappusten alle ja sinne se menikin muutaman siirtelykokeilun jälkeen aika hyvin. Sisustuksellisesti iso telkkari ei ole viehättävin elementti, joten ei sen tarvitse saada erityistä huomiota.

8 Comments

 1. Kirsi

  Hei,
  kivan ja rauhallisen näköistä! Matto kiinnitti erityistä huomiota, koska se on hankinnan alla. Mistä ja mikä matto teillä on?
  t. Kirsi

  • Hei Kirsi,

   Matto on ostettu Mattokympistä ja on 100% villaa, nimeltään Botnika. Aivan ihana ja laadultaan vaikuttaa tosi hyvälle!

  • Kiitos ihana. Jep, vakuutusyhtiöllä on sopiva porsaanreikä hometapauksiin, kun pitää olla yllättävä, äkillinen ja odottamaton tapahtuma ja heidän mielestä homecaset ei ole. Meillehän se nimenomaan on sitä, mutta home on ollut talossa jo pidempään, siihen se perustuu.

 2. tiina

  Hei! Kivan näköistä! Kertoisitko että minkä merkkistä ja nimistä tuo laminaatti on? On meinaan niin kivan näköistä ja lämpimän väristä.. :)

 3. Anni

  Hei! Kysyisin matosta, sillä samaa mattoa olen pohdiskellut – onko teidän matto väriltään valkoinen vai vaaleanharmaa?:) Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s