comments 2

Kylpyhuone ennen remonttia

Otin muutaman valokuvan alakerran kylpyhuoneesta ennen remonttia. Kylpyhuone on täysin alkuperäisessä kuosissaan kuusikulmaisine lattialaattoineen, sadesuihkuineen ja vesikattiloineen. Yli 50 vuotta vanha kylpyhuone on edelleen tosi viehättävä ja hyväkuntoinen, mitä nyt hieman siivousta vaille.

suihku_ennen

suihkunurkka

saunanovi

sauna

vesi_nurkka

seinakaakeli

pesukone

saunasta

Voisin mennä tuolla kylppärillä pidempääkin, mutta koska vesiputket ja viemärit tullaan pian uusimaan, menee luonnollisesti kaikki muukin uusiksi. Ajatuksena on tehdä kylpyhuoneen uudistus ajan henkeen ja nykyinen ilme toimiikin hyvänä inspiraationa.

Kylpyhuone on neliskulmainen ja kooltaan 9 m². Tilasta on tarkoitus saada mahdollisimman käytännöllinen peseytymisen ja pyykkihuollon kannalta. Suihkun viereen tulee seinä, joka suojaa sisääntuloa vesiroiskeilta ja jakaa samalla tilaa toimien hyllynä purkeille sekä purnukoille. Lattialle tulee lattialämmitys. Vesikattilan tilalle tulee pesukone, viereen pesuallas ja kaappitilaa. Ilmanvaihto on nyt painovoimainen, kuten vanhoissa kivitaloissa yleesnä on. Ilmanvaihdon lisäämistä mietitään pelkästään jo radonin takia, jota oli hieman havaittu kuntoraportin mukaan.

Suunnitelmat etenevät pikkuhiljaa ja pureskellen. Joka suihkureissulla jään ihmettelemään kylpyhuonetta ja sen käyttöä, miten se palvelisi mahdollisimman hyvin ja mutkattomasti viihtyisyyttä unohtamatta.

2 Comments

  1. Ennen tehtiin kaakelilaatatkin kestämään. Ystäviemme 70-luvun talossa on vähän samantapaiset alkuperäiset kiiltävät neliönmuotoiset laatat ja ne ovat kuin uudet. Itseäni on jäänyt harmittamaan etten ole hoksannut ottaa joka paikasta kunnon ennen-kuvia. Näistä tosiaan voi muutkin imeä vaikutteita aikakauden mukaiseen sisustukseen, hyvä kun jaoit nämä täällä :)

    • Se on totta, ennen tehtiin moni asia paremmin kuin tänä päivänä. Nyt asiat suunnitellaan hajoamaan, koska kulutuskulttuuri.

      Ihailen talossamme usein työnjälkeä, joka ikinen kohta on tehty harkiten ja viimeistellen. Voin kun pääsisimme vastaavaan työnlaatuun myös nyt.

      Yritän muistaa ottaa jokaisesta tilasta kuvia ennen remonttia, kuten julkisivusta ja pihasta. Välillä meinaa ihan unohtaa, kun vain touhuaa innoissaan. Muutoskuvat on nimittäin tosi mielenkiintoisia katsottavaksi jälkikäteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s