comments 4

Pikkuvessan minimuutos

Meillä oli tarkoitus tehdä alakerran pikkuvessaan pieni ilmeen kohotus ennen talon myyntiä. Tai oikeastaan on ollut tarkoitus tehdä se jo aikoja sitten, mutta kuinkas kävikään. Eipä saatu edistettyä asiaa, toimihan se wc muuten ihan hyvin ainakin miehen mielestä, kun miehen käytössä se pääosin on ollutkin. Tavoitteena oli uudistaa wc mahdollisimman pienellä budjetilla ja säästää euroja uuden kodin remonttiin.

lavuaari-copy

peili

valmis_wc

wc_ennen_jalkeen

Wc kaipasi hieman lämpöä, jota saatiin vaihtamalla valkoinen taso tammitasoon. Halusin saada vesi- ja viemäriputket piiloon, jotka eivät kovin silmiä hivelleet. Kömpelön oloinen peilikaappi sai lähtöpassit ja sen tilalle tuli iso pyöreä peili. Tila avartui ja tasapainottui huomattavasti, kun yläpuolelle tuli lisää tilaa.

Rakensimme allaskaapin itse, koska valmiita pienen tilan kaappeja ei oikein ollut saatavilla. Tai jotain oli, muttei ne miellyttäneet. Tykkäsin kovasti vanhasta pesualtaasta muodon ja reilun koon puolesta, ja toiveena oli ettei sitä vaihdettaisi. Tuli kyllä selailtua erilaisia altaita läpi, muttei mikään tyyliltään tuntunut natsaavan, olivat liian moderneja. Tilasin allaskaapin oven Ikeasta ja tammitaso haettiin Bauhausista. Takaseinällä olevat tasotkin oli ajatus vaihtaa puisiksi, mutta ne nyt jäi tekemättä.

wc_valmis_remppa

Suunnittelun aikana väännettiin melkolailla, kun tila oli niin rajallinen. Oli senteistä ellei ihan milleistä kiinni, miten mukavasti pöntöllä pystyy kököttämään. Siitä olis saanu hyvä videon aikaiseksi, kun isäntä demonstroi. No ehkä parempi ettei sitä ole. Nautitaan nyt vain lopputuloksesta.

Onhan se vähän hassua rueta kunnostamaan paikkoja siinä kohtaa, kun kaupat on jo sovittu. Olimme kuitenkin hankkineet jo osan tarvikkeista, joten miksei tehtäisi hommaa loppuun. Miten sitten kävi budjetin? Niin no menihän tuohon loppujen lopuksi euroja. Tarkkaa summaa en tiedä, ehkä pari-kolme sataa, johon kuului peili, tammitaso, silikonisaumausaine, ovi, saranat, vedin, sivulevyt, tasolevyt, tukipuut ja leikkaus. Oishan se ollut edullisempaa ostaa valmis setti, mutta kivempi siitä tuli näin.

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s