comments 2

Kohdetta etsimässä

Ollaan etsiskelty remppakohdetta nyt reilun kuukauden. On ihastuttu ja rakastuttu, mutta aina jokin asia on kuitenkin mättänyt, jonka takia olemme jättäneet kohteen. Joka päivä tulee selattua Etuoven ja Oikotien tarjonnat läpi. Etsimme 50-70-luvun alkuperäiskuntoista kivi/tiilitaloa ensisijaisesti Espoosta, mutta myös Kirkkonummi ja Helsinki ovat mahdollisia. Kriteereitä kohteen suhteen on aika paljon, eikä niistä ole toistaiseksi tingitty. Kameraa en ole mukanani kantanut, kännykällä vain napsinut sieltä täältä kuvia fiilistelyyn.

Huvila_portti

Huvila_kivipolku

Huvila_piha

Huvila_kivimuuri

Rivari_julkisivu

Rivari_portaat

Rivari_parveke

Espoo_olli

Espoo_ulkoa

Laaksolahti_lattia

Laaksolahti_takka

Laaksolahti_ulko

Laaksolahti_julkisivu

Näissä kohteissa on ollut paljon hyvää ja todella paljon potentiaalia. On harmittanut tosi paljon, kun jokin yksittäinen asia on häirinnyt ja on täytynyt unohtaa. Tietysti näin kuvien kautta on kiva muistella missä ollaan käyty ja miltä kukin talo tuntui. Huomenna on taas yksi näyttö ja ennakko-odotukset ovat aika korkealla. Potentiaalisimman tuntuinen tähän mennessä, mutta ainoastaan paikan päällä käymällä tietää, onko se oikea vai ei.

Alvar_aalto_talo

Kävimme edellisyönä ajelulla Helsingin Munkkiniemessä, jossa sijaitsee Alvar Aallon kotitalo. Aivan ihanaa aluetta, suosittelen käymään! Outoa, etten ole tuonne aiemmin eksynyt. Arvotaloja täynnä.

Alvar Aallon arkkitehtuuri edustaa juuri sitä tyyliä mitä haen. Olen katsellut talon kuvia netistä ja kuolannut sitä vähän väliä, mutta kun saavuimme talon eteen, menin aivan sanattomaksi. Edessäni oli The Masterpiece, upein omakotitalo ikinä. Siinä oli kaikki se, mistä olen haaveillut. En edes sisälle asti vielä päässyt, mutta ensi viikolla lataan kameran akut ja teen retken tuonne, talo toimii nykyään museona ja sisälle pääsee vierailemaan. Maistiaisiksi tyydyin hiippailemaan ympäri pihaa yön pimeinä tunteina (tai valoisina, kiitos kesän) ihaillen taloa haltioituneena.

Nyt eletään kaikinpuolin tosi jännittäviä aikoja: löytyykö meille hyvä kohde ja miten käy oman asuntomme kanssa. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa, ensimmäisestä näytöstä ei ole vielä viikkoakaan ja useampi tarjous on jo saatu sisään. Pysykäähän kuulolla!

2 Comments

  1. Johanna

    Kiitos kivasta blogista! Sen korjaan, että Alvar Aallon kotitalo sekä ateljee ovat Munkkiniemessä.

    • Kiitos ja hupsista! Kiitos korjauksesta, mennyt alueiden nimet ihan sekaisin, korjataan :D Just tänään mietin, että miten en ole vieläkään käynyt tuolla vierailulla! Mutta ehkä se nyt just alkaa olla oikea aika, kun on se uusi kotikin, johon tietynlaista inspiraatiota kaipaa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s