Design Wash

Asuntomessujen suosikkikohteet

Tässä ne nyt tulee, Seinäjoen asuntomessujen omat suosikkikohteet. Jokaisella kohteella on selkeästi oma luonteensa, mutta jotain samaakin näissä on. Poikkesivat kuitenkin muista kohteista heittämällä. Kivoja sisustuksia oli messuilla paljon, mutta valitettavasti talojen arkkitehtuuri oli joko turhan tavallista tai turhan överiä.

__________
Kohde 34, Talo Koskela

Tämä oli ehdoton suosikkini, joka ei jättänyt kylmäksi, vaikka messupäivä kovin kolea olikin. Oli pakko käydä aistimassa tämän kohteen tunnelmaa vielä seuraavana päivänä uudelleen. Talo viehätti niin sisältä kuin ulkoa, linjakkaan tyylikäs paketti kaiken kaikkiaan. Se istui täydellisesti upeaan metsämiljööseen.

Yllätyin siitä, miten niin vaalea ja korkea tila voikaan tuntua älyttömän kodikkaalta. Ehkä ne oli ne materiaalit, mitkä tekivät tilasta jotenkin pehmeän ja helposti lähestyttävän. Talo Koskelan oli suunnitellut arkkitehti Teemu Hirvilammi. Jos nyt rakentaisimme, tämä talo toimisi ehdottomasti inspiraation lähteenä, ellei sitten suoraan otettais Teemu suunnittelemaan meille unelmakotia. Aivan käsittämättömän rauhallinen tunnelma oli tuossa kohteessa.

Sisustuksen oli suunnitellut Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskinen. Vähäeleinen sisustus sopi täydellisesti talon ilmeeseen. Laadukkaat materiaalit ja neutraali värimaailma saivat kokonaisuuden toimimaan erittäin vaikuttavalla tavalla.

Ensimmäisestä messupostauksesta löytyy Talo Koskelasta lisää kuvia (ja hehkutusta).

 

__________
Kohde 19, Talo Markki

Toinen suosikkini oli Talo Markki. Olin tätä taloa ihaillut ennen messuja jo moneen kertaan, ja oli mahtavaa nähdä se paikan päällä. Talo oli ihanan sympaattinen ja kodikas! Tykkäsin tosi paljon julkisivusta ja pihasta, viehättävä simppeli kokonaisuus.

Modernin ja lämminhenkisen hirsitalon oli suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila. Talo oli todella kodikas ja kompakti, turhia korkeita tiloja ei ollut. Maisemat oli otettu loistavasti huomioon ja yläkerran makuuhuoneesta näkyi järvelle! Ah.

Selkeän graafisen sisustuksen oli loihtinut super ihana ja aina iloinen Anna Tuohimaa (kuvassa), joka on mun entinen opiskelukaveri! Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Sisustus sopi täydellisesti taloon, sopivasti pehmeyttä, kontrastia ja oivaltavia säilytysratkaisuja.

Annalla on ystävänsä kanssa sisustus- ja lifestyletuotteiden verkkokauppa OmaShop, josta löytyy paljon kivoja tuotteita. Käykäähän tutustumassa osoitteessa www.omashop.fi.


__________
Kohde 5, Kotola

Tämä kohde oli vähän syrjemmässä, eikä osunut ekana päivänä eteen. Koska en halunnut kannettavaksi paksua Deko-lehteä/messuopasta, piti etsiä Instasta talon numero ja sijainti. (Messukartta on yhtä tyhjän kanssa, siinä on vain numerot, jotka ei kerro yhtään mitään). No mutta, löytyihän tuo ennakkosuosikki viimein! Talon arkkitehtuuri on kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja oli kiva päästä aistimaan sen tunnelmaa.

Kotola kuuluu Vivola-konseptiin, jossa talot rakennetaan CLT-tekniikalla. Talojen ilmeet ovat raikas tuulahdus suomalaiseen arkkitehtuuriin. Simppeliä linjakkuutta lattiasta kattoon, tykkään! Kotolan oli suunnitellut arkkitehti Tapani Takkunen.

Vaikka puupintoja oli todella paljon, talo jätti kuitenkin kylmäksi. En sitten tiedä oliko viileällä läpivedolla tunnelmaan vaikutusta, mutta jostain syystä kodikkuus puuttui. Talo näytti jotenkin keskeneräiseltä.

Sisustuksesta vastasi Eeva Takkunen ja Peeta Peltola. Sisustus oli rennon pelkistettyä ja veikeää, todella kiva ja herkullinen kokonaisuus! Tässä oli todella onnistuttu.

__________

 

Messualue oli kyllä kiva, mäntymetsää ja järvi vieressä. Vielä on messupäiviä useampi jäljellä, suosittelen käymään jos vain mahdollista! Toivottavasti kivempaa keliä on tuleville viikoille tiedossa. Ei tämä heinäkuulta tunnu. Hyrrr. Täällä pyhitetään päivät töiden tekemiseen, bloggaamiseen ja asuntoesittelyihin. Yksityisnäytöt alkavat kohta ja huomenna jatkuu.