comments 8

Tauko sisustamisesta

Hämmentävää tajuta, etten ole ostanut mitään sisustusjuttuja kohta vuoteen. Siis vuoteen! Viime kesänä tuli investoitua sen verran pihaan sekä terassiin lehti- ja tv-kuvausten takia, joten oli otettava taloudellisesti taukoa shoppailuihin. Siis reilu tauko. Ei olisi uskonut, että kokonaisen vuoden pystyn olemaan ostamatta yhtään mitään sisustukseen liittyvää! Edes kukkakaupassa en ole käynyt, viherkasvit on haettu suoraan luonnosta. Eurot on säästynyt sisustuksen saralla ihan kunnolla.

keittio_kulma

Tästä ostamattomuudesta on tullut tosi hyvä mieli. Tosi vapauttavaa, kun kerää turhat kaapista pois ja nakkaa kierrätykseen, eikä hanki uutta tilalle. Sama sisustus ja samat tavarat ympärillä pitkään ilman pienintäkään muutosta, on vähän hassua tällaiselle uudistajatyypille.

Tykkään uudistaa vähän väliä kotia, mutta jos joku asia on hyväksi havaittu, ei muutosta sen jälkeen tarvitse tehdä, ellei nyt joku asia mene suoranaisesti rikki (kuten tuo pirun uuni just hajos). En vaihtele tyynyjä, verhoja tai mattoja sesonkien mukaan, samat saa mennä läpi vuoden. Ehkä tämä värittömyys tekee myös sen, ettei ole kesäisiä tai talvisia värejä, eikä edes kausikuoseja. Niihin kyllästyisin varmasti jo ennen aikoja. Pyrin ajattomuuteen ja siksi voikin hyvillä mielin elää staattisessa kodissa.

keittiossa

Sisustustauko saa luvan nyt päättyä, ainakin joltain osin. Haluan nimittäin uudistaa alakerran wc:n, joka on ollut tehtävälistalla jo vuodesta 2013 eli muuttopäivästä lähtien. Isäntähän tuota vessaa pääosin käyttää, mutta myös vieraat. Siksi haluan tehdä siitä hieman edustavamman. Tavoitteena on saada uusi ilme minibudjetilla. Yritän pitää kiinni siitä, ettei lähdetä rönsyilemään, kuten helposti tuppaa käymään. Jos tästä kodista kohta lähdetään (tai milloin nyt talo saadaan myytyä), turhaan sitä investoida suuria summia tässä kohtaa. Ei ne kuitenkaan lisää arvoa tuo.

kitchen_new

Tuntuuko sitten tylsältä, kun mikään ei ole muuttunut? Hmmm, no eipä oikeastaan. Ehkä olen vain tyytyväinen siihen miltä meidän kodissa nyt näyttää. Mikään ei ole juurikaan kesken, jos ei lasketa wc:n uudistamista, parvekkeen sisustamista, terassiparrujen maalaamista, valokatteen vaihtamista.. ja ja ja. Joo, onhan tuota hommaa ja rahanmenoa tiedossa, mutta nuo on sellaisia juttuja, jotka ei niin silmiin osu – ainakaan pahasti. Tietysti tämä remppakuume on kova, ehkä tässä säästellään energiaa ja euroja uuteen kohteeseen, jos ja kun sopiva löytyisi.

Btw. Nämä kuvat on otettu uudella Sigman 20 mm objektiivilla, jonka posti toi toissapäivänä. Tavoitteena oli löytää laajakulmaobjektiivi, joka ei vääristä. Tässä se nyt sit on! Vähän kirpaisi, mutta vaikuttaa kyllä hyvältä. Vielä olisi tulossa uusi hiilikuitujalusta. Jeejee.

8 Comments

 1. Minusta blogisi on tosi kiva juuri siksi, ettei koko ajan olla hankkimassa jotain. :) Itsellenikin tekisi tosi hyvää elää vuosi ilman sisustusostoksia, mutta ihan vielä se ei ole varmaankaan mahdollista, ehkä hetken kuluttua kun nykyinen ”uusi koti” on vähän paremmalla mallilla… :)

  • Kiitos zubi :) Kait se rahatilanne vaikuttanee eniten asiaan, ettei tule shoppailtua jos ei ylimääräistä ole. Yleensähän tulee osteltua netistä vähän väliä, jotain pientä kivaa tai vähän suurempaa. Nettiostaminen on niin helppoa ja nopeaa. Suosittelen shoppailutaukoa, jos siihen on vain mahdollisuus.

 2. Ai kauheeta, kun aloin miettimään mitä kaikkea olen vuoden aikana ostanut, vaikka en pidä itseäni minään shoppailijana… Toisaalta on ollut kaikenlaista remppaa ja käyttötarkoitusten muutoksia, jotka ovat aiheuttaneet… Toisaalta ihan kaikki tyynyt eivät esim. varmasti ole olleet välttämättömiä, mutta toisaalta ovat tuoneet myöskin iloa.

  Mutta todentotta noita laajakulmakuvia minäkin kestän katsoa! :)

  • Tiedän.. Tulee niin herkästi klikkailtua verkkokaupoissa kivoja juttuja ostoskoriin. Ja sitten kun pääsen vähän putiikkeihin kattelemaan, mukaan tarttuu ”pakko saada” -ostoksia. Kyllä niistä hyvä mieli tulee ja tekee terää kodin sisustukseen, varsinkin jos hyviä ja onnistuneita löytöjä sattuu kohdille.

   Tää meidän talonmyynti ei kyllä etene mihinkään, joko sataa vettä, lapsi kipeänä tai kiire duunijutuissa. Hah! No mikäs tässä möllötellessä.. kuvailee, harjoittelee ja fiilistelee – ja siivoaa koko kämpän aina kuvausvalmiiks, mut lopputuloksena vain yksi kulma kuvattua :D

 3. Minullakin on ollut pakko hillitä ostelua, ansiosidonnaisella kun ei kovin leveästi eletä. Tosin ollut kyllä todella vapauttava fiilis, kun pystyy kierrellä kaupoissa ihastelemassa uutuuksia ja sen jälkeen vain poistua kaupasta ostamatta mitään :) Nettikaupat on tosin kiellettyjen listalla, siellä tulee niin helposti klikkailtua ostoskoriin kaikenlaista…. :D

 4. Pingback: Oh’ Franklin | Design Wash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s