comment 0

Hupsista

Teimme terassikalusteet sillä ajatuksella, ettei niitä siirrellä varastoon talven ajaksi, vaan saavat olla läpi vuoden siinä missä ovatkin. Eikä ne mihinkään varastoon edes mahtuisi. Penkit on rakennettu samasta puusta kuin terassilaudat eli lehtikuusesta ja terassipöytä on paksua lankkua, muistaakseni kuusta, joiden pitäisi kestää kaikki sääolosuhteet. Talvi oli melko runsasluminen ja lunta sitten tulikin aika paljon, vieläpä monta kuukautta. Jossain kohtaa lunta oli varmaan metrin verran, eikä todellakaan tullut mieleen, että se lumi olisi kannattanut lapioida terassipöydän päältä pois. Kävi nimittäin vähän köpelösti.

pihlaja

terassi_pihlaja

terassipoyta_rikki

rikki

Näin sitten kävi. Yksi maaliskuun päivä huomasin, että meidän terassipöytä oli rysähtänyt rikki! Kiinnitysruuvit oli ollut liian reunassa, eikä tukenut kansilautoja enää, varsinkaan lumen painon jälkeen.

kulmapaikkaus

Noh, onneks pöytä on korjattavissa. Tukipilari olkoon vielä hetken, kunnes isäntä saa korjattua sen. Ens talvena täytyy muistaa putsata lumi pois, tai sitten vaan pitää olla tarkempaa rakennustyötä ;)

Terassipöydän päällä oleva valosarja on ollut ulkona roikkumassa kesät talvet ja ihan kaikissa sääolosuhteissa, eikä ole mennyt miksikään. Joskus oli kunnon ukkosmyräkkä, ja olin ihan varma, että kohta lähtee valot lentoon, mutta siinä ne vieläkin ovat nätisti omalla paikallaan ehjänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s