comments 12

Tähdenlentona vain

Vaikka blogiin tuleekin raapusteltua yleensä melko pinnallisia juttuja, tapahtuu elämässä kuitenkin paljon suurempia ja merkittävämpiä asioita, kuin sisustaminen. Odotin kovasti sitä päivää, että pääsen kertomaan teille uutisen, joka tulisi mullistamaan minun ja samalla monen muunkin elämän. Mutta elämä se osaa yllättää, tällä kertaa hieman ikävämmin.

Erittäin odotettu, suuri pieni ihmeemme sai siivet ylleen pääsiäisenä. Kyllä, odotimme onnellisesti toista lasta. Yllättäen kaikki loppui kuin seinään, pienokainen ei enää jatkanut hyvin alkanutta matkaansa. Itse pelkäsin mahdollista keskenmenoa melkein joka päivä, joten olin kerinnyt valmistautua henkisesti (jep, juuri noin rentoa se odottaminen on, eikä todellakaan toisen kohdalla helpota). Vaikka tämä tuli molemmille surullisena yllätyksenä, mies taisi ottaa asian raskaammin. Hän osasi vain iloita sitä, että kohta meitä on neljä. Olen itse kokenut saman aiemmin monta vuotta sitten, jolloin asia tuli aivan puskista ja odottamatta, maailma romahti ja kunnolla. Meni yllättävän pitkään, kun pääsin asiasta yli ja pystyin siitä itkemättä puhumaan. Kokemus näköjään kovettaa.

Puhuminen auttaa ja siksi en tätäkään asiaa peittele, vaikka kovin henkilökohtainen asia onkin. Jokainen suree ja käsittelee asioitaan eri tavoin. Minun tapani on olla avoin niin iloisissa kuin surullisissakin asioissa, vaikka välillä tuntuukin, että lähimmille ihmisille on kaikista vaikein kertoa ne suurimmat uutiset, oli kyse sitten hyvistä tai huonoista uutisista. Puolitutuille tai tuntemattomille saatan avautua huomattavasti herkemmin. Täällä tuleekin asiat sitten kaikkien luettavaksi, jos blogiini eksyy.

Onhan tässä itketty, mutta silti kaikki on oikein hyvin, takaiskusta huolimatta. Olen äärettömän kiitollinen ja onnellinen siitä, että meillä on jo yksi terve ja superihana lapsi. Odotan innolla sitä, että pääsemme taas yrittämään. Eipä sitä haluais aloittaa alusta koko projektia, kun siinä saattaa mennä hyvinkin pitkään ennen kuin mitään tapahtuu, mutta minkäs teet. Keskenmenoja tapahtuu paljon ja on hyvä tietää, ettei niille minkään voi. Se on rankka tapahtuma niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta joku tarkoitus niillä aina on. Niin tälläkin on. Uskon siihen, että yhteinen haaveemme vielä jonain päivänä toteutuu. Sen aika ei ollut nyt.

Ikuisesti muistoissa, rakas pieni tähdenlentomme ♥ 28.3.2016

 

Hipaisi hiljaa enkelin siipi, kauneinta maailmassa näytti.
Salaa sitten ovesta hiipi, enkelin oikeutta käytti.
Nukkui pieni enkelin siipien suojaan ja lähti,
nyt pikkuinen on taivaan kirkkain tähti.

12 Comments

 1. Nina

  Olen todella pahoillani. Saman kokeneena minulla on aavistus, mitä nyt käyt läpi. Rohkaisuna voin vain kertoa, että meille tuli ensimmäisen menetyksen jälkeen kaksi tervettä lasta. Kaikki on vielä mahdollista.

  • Kiitos Nina ♥ Uskon siihen, että kyllä meille vielä siunaantuu toinen pikkuinen. Hyvillä fiiliksillä onneksi ollaan ja arki on jatkunut normaalina, vaikkakin ehkä herkempänä ja astetta enemmän rakkaudentäyteisenä. Täytyy vain jatkaa rennosti, eikä stressata tulevaa. Keskitytään nyt siihen, mitä hyvään on tässä ja nyt.

   Hämmentävän tyhjä olo on, kun vatsakumpu häipyi ja kaikki oireet hävisivät sen mukana. Ihan kuin mitään ei olisi ollutkaan. Mitä nyt kovat vatsakivut muistuttavat asiasta.

 2. Tuija

  <3 Voimia! Tutulta kuulostaa..itsekin kokenut saman, ennen lapsia, jotka kyllä on muutenkin olleet ei niin itsestäänselvyyksiä mutta toisaalta myös ylläreitä. Takana lapsettomuutta tuon oman keskenmenokokemukset jälkeen. Esikoinen sai alkunsa hoidoilla. Ja sitten tulikin spontaanit kaksoset. Elämä voi oikeasti todella yllättää, monella tavalla. Ja vaikka kaikkien vauva-ajat olleet tosi rankkoja (koliikkia, valvomista, korvakierteet, no kaksi vauvaa kerralla..) osaan nykyhetkessä nähdä kaiken ihmeenä ja kiitollisena. On varmasti tehtävä se oma surutyö, kukin tavallaan, eikä tosiaan kukaan toisen kokemaa voi täysin tietääkään..

  Haluan vain tsempata, ja todeta että kohtalotovereita rittää. Ja ihanaa että teille on jo suotu ihana pieni mies <3 Toivoa ei kuitenkaan kannata menettää helposti! Kai kaikella, lähes, tosiaan jo on tarkoituksensa..

  • Kiitos viestistä Tuija ♥ Ihana kuulla, että ikävien tapahtumien jälkeen on kolme lasta tullut! :) Ne ei todellakaan ole itsestäänselvyyksiä. Lapset tuovat kyllä niin paljon iloa ja sisältöä elämään, että ollaanhan tässä todella onnekkaita. Toinen lapsi tuplaisi onnen, mutta toisi samalla entistä enemmän huolta, vastuuta, pelkoa, valvomista, rahanmenoa ja mitähän kaikkea.. Mutta on kyllä sen arvoisia :)

   Ikäviä asioita tapahtuu paljon, joiden merkitystä ei voi aina ymmärtää. Itsellähän tässä on asiat tosi hyvin, vaikka joka elämän osa-alueella tapapakkia välillä tuleekin. Kuten tässä lapsiasiassa jo toistamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s