comments 4

Protomallien kimpussa

Eilen oli jännä päivä tiedossa, kun lähdettiin hakemaan ensimmäisiä Mujon protomalleja. Kaikki suunnitelmat on ollut tähän mennessä vasta paperilla, joten nyt päästiin katsomaan miltä visiomme todellisuudessa näyttää. Pakkasimme itsemme ja 6 kuukautisen Kuston meikäläisen kauppakassiin ja suunnattiin upeassa aurinkoisessa pakkaskelissä Riihimäen Ritemalle hakemaan metalliosia ja sieltä matka jatkui Järvelään Korverannan puusepäntehtaalle, jossa loput osat odottivat.

nappula

virve_testaa

kikkareet_kasas

mittakuvat

osien_mittailua

sinne_menee

isokone

syotto_koneeseen

Kasailtiin muutamia osia yhteen ja tarkasteltiin vielä mittojen toimivuutta. Mdf-levyjen työstö jatkui tehtaalla. On se kiva valmistaa protoja tämmösillä vehkeillä, valmista tulee muutamissa minuuteissa ja millintarkasti. 10 vuotta sitten sitä väännettiin itse pajalla malleja. Nyt ei sellaiseen enää olee aikaa eikä oikeestaan mahdollisuuttakaan.

kusto

vaipanvaihto

Kusto oli tosi reipas assari, hihitteli vaan kaukalossaan tyytyväisenä sillä aikaa kun mammat teki hommia. Myös vaipanvaihto sujui tehtaalla näppärästi.

monia_osia

Illan hämärtyessä ajeltiin takaisin Helsinkiin promallien osat pakattuna autoon. Päästiin viimein kokoamaan kaikki osat ja nähtiin kunnolla, miltä mallit todellisuudessa näyttivät. Huomattiin, ettei metalliosat olekaan tehty mittakuvien mukaisesti, pyöristyksissä oli paljon heittoa, mitat väärät ja jokunen pala oli selkeästi vino, uusiksi siis menee. Samalla voidaan sitten tarkastella mittasuhteita. Mdf-levyt ja puuosat olivat sitä mitä pitikin.

Hyviä asioita virheistä huolimatta oli paljon mm. materiaalit, maalipinnat, muodot ja kiinnityskohdat olivat oikein hyvät. Laadullisesti täytyy vielä hienosäätöä tehdä, mutta ne asiat tulee viimeistään sitten, kun sarjaa aletaan tekemään. Siihen saattaa mennä vielä jokunen tovi.

Mitä kummaa noista ihme kikkareista sitten tulee? Ensi viikolla sekin selviää, kun saamme otettua alustavia valokuvia. Kyseessä on tuoteperhe, johon kuuluu 3 erilaista tuotetta. Lopullisiin tuotteisiin on vielä matkaa, mutta tästä on nyt hyvä jatkaa. Ihan vielä ei siis päästä nettisivujakaan tekemään, koska mallit vaativat vielä paljon työstöä.

 

4 Comments

    • Kyllä. Vähän oli arvattavissa, ettei ykkösellä mennä maaliin, mut ainaski on nyt kättä pidempää ja suunnittelu voi jatkua. Seuraavia protoja odotelles ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s