comments 8

Aitio-laatikon tuunaus

Yläkerran huoneista yksi toimii kodinhoitohuoneena. Siellä kuivataan pyykit, silitetään vaatteet, säilytetään pyyhkeet sekä lakanat ja tehdään milloin mitäkin kodinhoitoon liittyviä juttuja. Toimivuus on tässä huoneessa erityisen tärkeää. Kodinhoitohuoneen eli Nelosen ansiosta pyykkirumba on tullut huomattavasti helpommaksi. Nyt on oma tila, missä voi kuivattaa pyykit ilman, että ne ovat keskellä asuntoa tilaa viemässä. Ei ole kiva, jos vieraat joutuvat katselemaan meitin kalsareita vieraillessaan.

dots_laukku

marimekko_silityslauta

Olen erityisen tyytyväinen tuohon silityslautaan, joka sai uuden päällisen Marimekon kankaasta. Nelosessa on sen verran tilaa, ettei lautaa tarvitse koskaan kasata ja heivata kaappiin. Lisävaloa tulee Ikean valaisimesta ja laitoimme seinään vielä Muuton Dots-naulakon, johon saa vaikka silitetyt vaatteet roikkumaan.

iittala_hylly

Kaipasin vesisuihkupullolle pientä telinettä tai hyllyä. Joo, vähän hassua että suihkupullolle pitää olla oma hylly, mutta sekin helpottaa silittämistä, kun silittäminen on muutenkin vähän suolasta hommaa. Kivempi silitellä, kun ei pullo pyöri siinä edessä. Pyörittelin erilaisia vaihtoehtoja ja päädyin ostamaan seinään asennettavan Iittalan Aitio-laatikon. Väriltään se oli lähes valkoinen, oikeastaan kitinvärinen. Tuohon vaaleaan seinään se oli ihan liian kalpea ja turhia aikailematta kaivoin kaapista matta mustan spraymaalin ja vetäisin sen mustaksi.

Ikea_valaisin

Kieltämättä vähän hirvitti vetäistä uudet maalit pintaan, jos laatikko meneekin pilalle. Tai jos mustana se ei näytäkkään hyvälle. Otin silti riskin ja annoin palaa. Maalijälki ei ole paras mahdollinen (maali loppui kesken kaiken), mutta lopputulos on ihan hyvä. Voisin toki hakea maalia lisää ja paikata pari kohtaa, mutta ehkä vähän turhaa viilaamista.

Moni tuunaa Ikea-tuotteita, mutta uskallatteko te tuunata ihan uusia designtuotteita?

8 Comments

 1. Ihana! Itse en uskalla tai raaski tuunata designtuotteita. Harkitsin pitkään sen sinulta ostamani mustan Hay Loopin spraymaalaamista toisen väriseksi, mutta en raaskinut – ainakaan vielä :)

 2. Voi vitsi miten kaunis huone teillä on kodinhoitohuoneena. Jopa kahdettivan fiksua tehdä tuollainen huone ja miten kaunis se on!!! En varman itse uskaltais maalata, mutta nostan sulle hattua, koska onhan tuo vaan hieno mustana. Pitäis itsekin vaihta silityslaudan kangas, kauan oon sitä suunnitellut, mutta aina se on jäänyt roikkumaan. Ihanaa viikonloppua <3

  • Voi kiitos ihanasta kommentista Laura! Extrahuoneelle löytyi kyl aika nopeasti käyttöä ;) Kait sitä vaan on välillä otettava riski noiden tuunaamisten ja maalaamisten kanssa, joko onnistuu tai menee piloille. Jännitystä elämään, hah!

   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

 3. Noora

  On kyllä kaunis kodinhoitohuone, tuolla kyllä kelpaisi tehdä vaatehuoltoa :) Erityisesti ihastuin tuohon ihanaan mustavalkoiseen tapettiin, saako udella mistä sellaista löytyisi? Samalla selasin melkein kaikki päivitykset läpi ja täytyy sanoa, että tykkään kovasti blogistasi :) Jään ehdottomasti odottamaan uusia päivityksiä.

  • Kiitos Noora! Kiva kun löysit blogini :)

   Tapetti löytyi RTV:n tapettikirjasta nimeltä Black & White. Tapetilla ei ollut nimeä, numerokoodi vain, eikä se valitettavasti jäänyt talteen. Kannattaa siis kysellä RTV:stä, omani tilasin Espoon pisteestä. Tapetti on normaalia leveämpää mallia ja rullassa on pituudeltaan vähemmän (yleensä 10,05 m). Neliömääränä varmaan sama, kuin perusrullissa.

   Eräs asia kannattaa huomioida, jos päädyt tilaamaan tuon tapetin. Kohdistussuositus oli siinä jopa puoli metriä (!!), vaikka kuvio on hyvin pientä ja todella samanlaista noissa kuviokohdissa. Emme miehen kanssa löytäneet edes oikeaa kohdistuskohtaa! Tilasin suosituksen mukaan 2 rullaa, mutta loppupeleissä toinen rulla olikin ihan turha, 1 rulla siis riitti tuohon meidän seinään. Palautin toisen rullan ja säästin 100 €. Tilaustuotteita ei varmaan yleensä voi palauttaa, mut siinä sattui olemaan painovirhe, niin palautus onneksi onnistui.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s