comments 4

Makkarissa

Enpä ole paljoa tuota meidän makuuhuonetta kuvaillut. Ehkäpä sen takia, ettei siellä ole paljon mitään kuvattavaa tai sen takia, kun se sattuu olemaan talomme pimein huone, eikä luonnonvaloa sinne siunaannu koskaan, paitsi nyt. Siis sen pienen hetken, kun matalalla paistava syysaurinko valaisee makuuhuoneen ihan hämmentävän upeasti, on aika asentaa kamera jalustalle ja ottaa pari kuvaa. Se valoisa hetki oli ohi, ennenkuin kerkesin edes peittoja suoristelemaan.

makkarissa_1000px

Marimekko_lakanat

isi_poika_paini

painia_peuhua

peuhut

Meillähän ei sänkyä pedata, mutta peuhataan ja painitaan senkin edestä! Petasin ennen hyvinkin säntillisesti, johtui varmaan siitä, kun sänky oli asunnossani hyvinkin keskeisellä paikalla ja petaamaton sänky olisi häirinnyt. Nykyään meillä on erillinen makuuhuone, joten eipä niin väliä miten siellä peitot ja tyynyt on, kunhan nyt yleissiistinä pysyy.

Vaikka sängyn haluaisi aina pedata, se ei kuitenkaan kannata! Nimittäin mehän hikoilemme nukkuessa, ja pölypunkit viihtyvät kosteassa ja lämpimässä tilassa, joten aamulla on hyvä jättää peitot ilmavasti, jotta patjat ja peitot tuulettuvat hieman. Raikas kuiva ilma tappaa pölypunkit. Tämä on tietysti hyvä uutinen henkilöille, jotka ovat laiskoja muutenkin petaamisen suhteen, mutta harmillista niille, jotka haluavat pedata sängyn heti herättyään.

Tärkeää on kuitenkin vaihtaa lakanoita säännöllisen usein. Mikä onkaan mahtavampi tunne, kuin sujahtaa puhtaisiin lakanoihin varsinkin saunan jälkeen! Itse nukun yöni huomattavasti paremmin, jos petivaatteet ovat puhtaat ja raikkaat. Kuvissa on yksi suosikkilakanoista, Marimekon Hetkiä-lakanat. Monen monta pesua takana, mutta vielä tuntuvat kuin uusilta. Välillä kannattaa myös imuroida sänky ja petarit kunnolla, pysyvätpä pölypunkit paremmin poissa. Minä imuroin jokaisen lakananvaihdon yhteydessä, vaikka se ehkä on jo liikaa.

Hay_dots_1000px

marimekko_peitto

Yöpöytänä on M3 Tunto-säilytysboksi ja yövalona Harri Koskisen suunnittelema klassikko eli Block-lasitiilivalaisin. Sain valaisimen lahjaksi äidiltäni joskus vuonna 2001 ja se on itseasiassa vanhin sisustustavara, jonka omistan. Siis hankintana tai lahjana vanhin, ei iällisesti. Melko hassua, että tosiaan kaikki muu tavara onkin jatkanut matkaansa jo eteenpäin. Blockista en luovu koskaan, se on varma.

Kuten kuvista näkyy, eipä tuolla makkarissa juuri mitään sängyn lisäksi ole. Enkä sinne mitään tavaraa haluakaan haalia pelkän sisustamisen ilosta. Se on nukkumista varten – ja nykyään myös peuhaamista varten. On siellä lisäksi vaatekaapit ja seinällä nyt muutama Hayn Dots-naulakkokin. Vähän vaaleaa puuta pöydän lisäksi, muuten niin mustavalkoharmaassa huoneessa.

4 Comments

  1. Kaunis makkari kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mun mies valaisi mua aivan samasta asiasta, eli ei kannata pedata sänkyä aamuisin jotta pölypunkit kuivuu ja näin kuolee. Meilläkin on siis hyvä käytöntö :) jatketaan samaa rataa… :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s