comments 6

Studiosalamapaketti

Olen halunnut lisävaloa jo pidemmän aikaa, koska moni juttu jää kuvaamatta sen takia kun on vaan niin pimeää. Luonnonvalo on paras valo, mutta sitä ei meinaa irrota tarpeeksi, silloin kun sitä tarvitsisi – eli about aina.

Tilasin Falcon Eyes SSK-3150D studiosalamapaketin, joka on suunnattu aloittavalle studiovalokuvaajalle. En ole minkään sortin valokuvaaja, vaan itseopiskeleva amatööriharrastaja, joka kieliposkella kokeilee mitä voi itse saada aikaiseksi. Moni ammattikuvaaja katsoisi toimintaani varmaan kauhistellen, mutta enpä minäkään aina tykkää kaikkien ammattilaisten ottamista valokuvista.

valo

Hain paketin eilen illalla ja aloin sitä sitten samantien innokkaana kokoamaan. Pakkauksessa ei ollut mukana minkään sortin kokoamisohjetta (mikä oli todella outoa, koska osia oli aika paljon), joten ihan näppituntumalla mentiin. Siis kokemustahan ei ole tippaakaan mistään studiokalustosta, että mikä osa kuuluu mihinkin ja välillä vaan nauroin vedet silmissä irtokappaleiden keskellä mitä ihmettä oikeen puuhaan.

suodattimet

Mies tokaisi kahden aikaa yöllä kesken kokoamisen, että voisinko tulla nukkumaan kerrankin ajoissa. Minulla kun on vähän hassu tapa alkaa puuhastelemaan jotain uutta projektia puolen yön jälkeen. Silmät sikkuralla into piukeena taas.

studiosetti

Studiopakettiin kuului kolme studiosalamaa jalustoineen, radiolaukaisin, noot, tasovalot sekä värisuodinsarja. Paketissa oli lisäksi mukana 2 metrin levyinen taustakangasteline mustalla ja valkoisella taustakankaalla, jota en vielä ole koonnut. Huomasin kyllä heti, ettei kyseessä ole mikään ammattikalusto, mutta hyvä se on jostain lähteä liikenteeseen. Moni kehui settiä hyväksi hinta-laatusuhteeltaan, vaikka helposti rypistyvä taustakangas saikin noottia.

Ensitöikseni on tarkoitus valokuvata uusia työnäytteitä uusille nettisivuilleni: designilmavirta.fi. Seuraavaksi testailen valojen käyttöä sisustuskuviin, jospa saisi uusia otoksia meiltä kotoa, on nimittäin vielä tosi paljon kohteita, joita haluan ikuistaa. Sitten voinkin luontevasti siirtyä tuotevalokuvaukseen, jota välillä asiakkaani toivovat minun tekevän. Onhan minun ottamia valokuvia jo päätynyt lehteen, joten ei kai ne ihan syvältä ole.

Huh huh, katsotaan mitä tästä oikein tulee vai tuleeko mitään. Ennen ei olisi vähempää kiinnostanut kameran käyttö ja sen toiminnot, mutta nyt olen todella nälkäinen tietämään laadukkaan valokuvauksen saloja.

6 Comments

  1. Vaikuttava portfolio sinulla! Hienoja töitä. Itse olen himoinnut juurikin päivänvalolamppua, sillä salamajärjestelmä tuntuu itselle hieman raskaalta. Verkkokaupassa on niitä edullisesti, mutta niin vain tämäkin talvi humahti ilman lisävaloja. Jospa ensi syksyksi sitten. Tuo settisi vaikuttaa hyvin pätevältä, vaikkei ammattitasoa olisikaan.

    • No kiitos Vilja! :) Päivänvalolamppu olisi varmasti myös kokeilemisen arvoinen. Mulla ei ole hajuakaan miten luonnolliselta valo näyttäisi kuvissa, olen kuitenkin ihan luonnonvalofani. Jos kerkeät ostamaan ennen mua, ni voit sitten suositella sopivaa! ;)

      Tuo mun setti vaatii tietty tilaa, jotta kunnon studion saa pystytettyä, mutta onneksi kuvauskohteet ovat pääosin vielä aika pieniä niin voi puuhastella tässä kotosalla. Tokaisin miehelle eilen, että nyt kyllä joudutaan ostamaan uusi isompi talo, että mun studiosysteemit mahtuvat paremmin.

    • Mä en oo vieläkään kokeillut tätä laitteistoa :D Tuolla se on koottuna odotellut, että viimein rohkenen sitä käyttämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s