comments 4

Mieleinen lahja

Isäntä kysyi ennen joulua, mitä toivon joululahjaksi. Mieleen tuli vain yksi asia, mitä todella halusin: koko talon siivous niin, ettei minun tarvitse sormeakaan heilauttaa. Pelkkä ajatus siitä, että joku muu puunaa koko asunnon puolestani, tuntui ihanan rentouttavalta.

Enpä arvannut, että mies aikoi toteuttaa toiveeni – tosin vähän reilummalla kädellä! Sain joululahjaksi boksin, jonka sisällä oli 24 korttia. Korteissa luki erilaisia juttuja, joita mies lupasi toteuttaa, mm. siivousta, hierontaa, kahdenkeskeistä laatuaikaa sekä herkuttelua haluamassani ravintolassa. Kelatkaa, kaksikymmentäneljä korttia! On muuten todella arvokas setti. Vaikka mies osaa yllättää aina hyvillä lahjavalinnoillaan, tämä oli todellinen yllätys.

joululahja_kortit

kortit

valinta_kortti

mun_kuva

Olen käyttänyt vasta kaksi korttia, yhden siivouksen ja yhden hieronnan. En ole vielä raaskinut käyttää enempää! Ajattelin nyt lauantai-illan ratoksi käyttää yhden Vatsan kautta -korteista, jossa isi veisi perheen ulos syömään minun valitsemaan ravintolaan.

Helsinki on täynnä upeita ravintoloita, mutta jostain syystä ei meinaa mitään uutta ravintolaa juolahtaa mieleen, silloin kun lähdetään ulos syömään. Onhan se kiva kokeilla uusia paikkoja, ettei aina mennä samoihin. Niinpä kokeilin Facebookin voimaa ja kysyin suositteluja hyvistä ravintoloista. Toivoin kovasti, että löytyisi sellainen paikka, jossa ruoka olisi todella hyvää ja palvelu kohdillaan. Niin kävi! Suositukset tuli Sinne Helsingistä, joten sinne suunnattiin.

Paikka oli toooosi kivan tyylinen, ihan mun mieleen! Ja kuulkaas, se ruoka. Voi luoja. Makuhermot sai sellasen satsin käsiteltäväksi että. Ravintolan nimi laittaa kyllä hymyillyttämään, erilainen, hauska ja todella onnistunut.

sinne_lista

olli_nuka

nuka

Nuka oli koko pitkän illallisen ajan älyttömän kiltisti, naureskeli vaan ja vilkutteli naapuripöytään. Oltiin ihan hämillään, ettei sekuntiakaan näyttänyt levottomuuden merkkejä. Näytti pikkuinen nauttivan myös lempeästä miljööstä, tai sitten iltapäivän pulkkamäki oli tehnyt tehtävänsä.

ivan_collins

Homma lähti käyntiin Ivan Collinsilla. Nam, pitkästä aikaa drinkkiä huiviin! Tämä on ollut yksi suosikeistani, olen vain jostain syystä unohtanut sen.

ruokalista

alkuruoka

alkuruoka_lahikuva

Alkuruoaksi valikoitui PUMPA, jossa oli kurpitsaa, vuohenjuustoa, macadamiapähkinää ja kukkia (vai olikohan joku yrttikukka). Enpä tiedä, olenko syönyt noin hyvää alkuruokaa koskaan elämässäni. Upean näköinen annos ja maku oli tajunnan räjäyttävää – siis oikeesti.

paaruoka

Pääruoaksi otin VIHREEN, joka piti sisällään rakuuna-gnocceja, paahdettua maa-artisokkaa ja sitruunavaahtoa. Sieniäkin oli seassa, jotka annoin miehelle. Annos ei ollut niin mieleinen, mutta hyvässä ravintolassa huonokin ruoka maistuu näköjään hyvälle. Laadukasta rieslingiä oheen, niin kyllä kelpas.

jalkiruoka_sinne

Jälkiruoaksi sitten kepeä POSSET, jossa on sitruunaposset, rautayrttisorbettia ja appelsiininkukkavaahtoa. Vaikkei annos ulkonäöllään niin taideteos ollutkaan, maku oli jotain käsittämätöntä. Huh huh. Vakiokaverina jälkiruuan kanssa pettämätön Irish Coffee.

irish_coffee

Erityismaininta ravintolan palvelusta. Viiden tähden toimintaa, todella ammattitaitoista ja reilusti sen päälle. Jokaisen ruoka-annoksen pääainekset kerrottiin vielä pöytiin tuotaessa hyvin kiireettömästi. Lämmin ja miellyttävä tunnelma.

Todella harvoin kuvailen ravintolassa annoksiani, mutta sen muutaman kerran kun napsin, osuu kohdille täydelliset setit. Viimeksi näin kävi joulun alla Tukholman risteilyllä laivan ravintolassa Tavolatassa. Täytyy varmaan kuvailla useammin, kun kerran silloin valinnat osuu nappiin.

Oli kyllä mahtava päivä sekä ilta perheen kesken. Pikku hiprakankin sain, heh. Parasta tässä on se, että saan nauttia joululahjaani pitkin vuotta. Vielä on monen monta korttia käyttämättä!

Jos on lahjaideat vähissä, tätä kortti-ideaa saa käyttää. Voin kertoa että toimii!

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s