comment 0

DIY – telkkarin taso olohuoneeseen

Olohuoneesta on puuttunut tv-taso. Tai no, väliaikainen ratkaisu siinä on ollut, mutta nyt oli viimein aika saada uusi parempi tilalle. Halusin tason vanhasta kuluneesta hirsiparrusta, jossa olisi teollisuusrenkaat alla. Sellanen sopivan ruuhea kokonaisuus oli hahmotelmissa.

Matkanteko hyville parruapajille Hämeenlinnaan vaan siirtyi. Reissuun olisi pitänyt varata useampi tunti, eikä Nukan kanssa kahdestaan edestakaisin ajaminen ja puiden kuljettaminen omalla pikku pirssillä kuulostanut kovinkaan hyvältä.

Suuntasin Espoon OP-Puuhun, josta tarttui mukaan 75 mm paksua kuusipuuta valmiiseen pituuteen sahattuna. Teollisuuspyörät löytyi Rengastalosta. Materiaalit viimein hommattu, eikun hommiin!

tarvikkeet

kuusipuu

teollisuuspyorat

Sahatavarana myydyt kuusilankut olivat sen verran raffia tavaraa, että ne oli pakko hioa. Puu muuttui hiomisen jälkeen entistä kalpeammaksi, eikä ajatus vanhasta kelottuneesta puusta siis aivan toteutunut. Mutta puun paksuus, leveys ja pinnan eläväisyys oli kuitenkin hyvät.

Kokoaminen ei mennyt ihan ykkösellä, kun yritin pää alaspäin katsoa renkaiden sijoittelua. Välissä joutui purkamaan setin osiin, vaihtamaan puiden sekä pyörien paikkaa. Maalaaminen oli kakkosvaihtoehtona, joten päätin maalata lopuksi tason vielä valkoiseksi. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Hienohan tuosta tuli!

oliivipuu

tv_taso_kulmassa

tv_taso_nuka

Nuka tykästyi uuteen tv-tasoon. Se nousee koko ajan sen päälle hengailee. Ylettyy nyt painamaan telkkarin päälle, vaihtamaan kanavia ja säätämään volumea ilman kakea. Tiedän, taitava lapsi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s