comments 2

Asuntomessut 2014

Asuntomessut järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä, Äijälänrannassa. Olen Jyväskylästä kotoisin, joten messualue oli minulle tuttu entuudestaan, ainakin loistavien juoksureittien puolesta.

Lähdimme reissuun koko perheen voimin. Kesähelteet olivat parhaimmillaan, joten kevyellä varustuksella matkaan. Saavuimme lauantaiyönä Jyväskylään ja majoituimme vanhempieni luona, jotka asuvat sattumalta aivan messualueen vieressä. Sunnuntaipäivä oli tarkoitus kiertää messuja.

Varasin hieman enemmän aikaa kiertelyyn, mutta silti muutamia kohteita jäi katsomatta. Onneksi miehellä ei ollut kiire töiden pariin ja pääsin seuraavana päivänä katsastamaan loput kohteet siskoni kanssa. Siskollani on alkanut talonrakennusprojekti, joten heidän projektia silmällä pitäen tutkailimme kohteita.


Kolme kohdetta erottui

Asuntomessujen kattaus oli melko neutraali. Talojen ulkoasut eivät poikenneet juuri toisistaan, samankaltainen linja tuntui vain toistuvan. Asemakaava määrää valitettavasti julkisivuasioita, mutta luulisi revittelyn olevan enemmän kuin suotavaa asuntomessuilla. Samankaltaisuus, toistuvuus ja tavallisuus on ahdistavan tylsää.

Yhtä selkeää omaa suosikkia ei löytynyt, mutta Skammi, Luck ja Leija olivat arkkitehtuurin sekä sisustuksen parhaimmistoa, jotka poikkesivat selkeästi muista kohteista. Taloissa oli uudenlaisia tilaratkaisuja, persoonallisia sisustuksia ja kaikinpuolin viihtyisät tunnelmat.

 

__________
Kohde 23, Skammin talo

skammi_terassi2

Skammin talo oli messujen kiinnostavin kohde. Siellä ei ollut erikseen huoneita, vaan isoa arkkitehtuurista tilaa, jota oli jaettu liikuteltavin kalustein. Tilaa on tarkoitus jatkaa lopulliseen muotoonsa ajan kanssa, mm. väliseinät, valaistus sekä kiinteät kalusteet asennetaan omiin paikkoihinsa vasta myöhemmin.

Vaneria oli kohteessa ehkä jo överipaljon, osan olisi voinut maalata vaikka valkoisella tai mustalla kontrastia tuomaan. Sisustuksessa oli käytetty ainoastaan Marimekkoa, tosi hyvältä näytti. Ihanan luova ja persoonallinen kokonaisuus, josta löysi kokoajan jotain uutta ja mielenkiintoista.

skammi_tyopiste

skammi_keittio_hormi

skammi_keittio_lahikuva

skammi_poytaryhma

skammi_parveke

skammi_tyopyodat

skammi_makuuhuone

skammi_vaneri_rappuset

skammi_kylppari

kylppari_skammi

Skammi_pihalta

__________
Kohde 35, Talo Luck

talo_luck_ulkosivu

Talo Luck oli julkisivultaan hämmentävän varastomainen ja väriltään täysin musta. Oho ja vau. Kun astui sisälle, suuret valkoiset tilat avartuivat eteen. Funkkishenkinen sisustus oli koottu kierrätetyistä ja kunnostetuista huonekaluista. Mustan ja valkoisen rinnalla oli käytetty puhtaita perusvärejä: keltaista, punaista, sinistä ja vihreää.

Modernin vähäeleinen, mutta näyttävä kokonaisuus. Takapihalla oli suuri pelkistetty atriumpiha. Ihanan privaattia ulkotilaa muihin messupihoihin verrattuna.

luck_keltainen_huone

luck_huone

luck_taulut copy

luck_olohuone

luck_hylly

luck_hylly_tavarat

talo_luck_piha

__________
Kohde 7, Passiivikivitalo Leija

Talo_leija

Leija oli ulkoasultaan ja pihapiiriltään pelkistetyn tyylikäs. Sisätiloissa oli miellyttävän pehmeä ja seesteinen tunnelma. Taustalla soi miljööseen sopiva chilli musiikki.

Talossa käytettyjen materiaalien laadukkuus ihastutti valtavasti! Varsinkin seinäpuupaneelit, joita oli ihan pakko hiplailla salaa. Tilat olivat rentouttavia ja sisustus oli kaikenkaikkiaan toimiva. Kerrassaan ihana ja eheä kokonaisuus.

leija_keittio

leija_olohuone

leija_saunatilat

kodinhoitohuone

paneeli_verhous

leija_kori

Pieniä sisustusideoita

Kohteita kiertäessä löytyi muutamia kivoja ideoita sisustukseen, tässä omat suosikit.

istutuslaatikko

mustat_tuolit

lato_lastenhuone

IMG_9790

luna_ruokailu

perhe_keltainen_huone

passiivikivitalo_perhe_lastenhuone

kanerva_lastenhuone

pian_olet_kotona

2 Comments

  1. Hyvännäköisiä kuvia olit ottanut messuilta, mielenkiintoisista kohteista. Noista kahdesta ekasta, Skammista ja Luckista olen nähnyt eniten blogimaailmassa kuvia. Ovat varmaan sisustuksen puolesta aika IN nyt. Skammissa lempparisisustuselementti on mun mielestä Luonan ihana talonaulakko. Ja Luckista taas haluaisin meille tollasen retron päivyrikellon seinälle. Harmittaa kun en itse kerennyt messuilemaan tänä vuonna.

    • Kiitos Anna Maria! Skammi ja Luck oli ehdottomasti messujen kiinnostavimmat kohteet, joissa arkkitehtuuri loisti erilaisuudellaan. Tyylitajua ja viimeistelyn taitoa ei sisustuksesta puuttunut.

      Kun kohteisiin menee sisälle, tilan aistii ihan eritavalla kuin valokuvia katselemalla. Se on jännä homma, kun joku kohde tuntuu paikan päällä tosi hyvältä tunnelmaltaan ja tiloiltaan, kun taas joku kohde saattaa ahdistaa. Mutta hyviä sisustusideoita kuvista kuitenkin saa.

      Voi harmi, ettet päässyt messuille! Ensi vuonna sitten Vantaalle katsastamaan tarjontaa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s