comments 4

Terassin viimeistelyä

Terassin viimeistelytyötä on ollut paljon. Ikkunakarmien hiontaa, reunalautojen ja patolevyn asennusta, terassipenkkien rakentamista, ikkunalaudan spraymaalausta sekä pientä siistimismaalausta. Vielä puuttuu ikkunoiden tiivistykset, kivijalan maalaus, terassipöytä, mullat, istutukset, spottivalot ja istuinpehmusteet. Joo, onhan tuota hommaa vielä, mutta hyvällä mallilla alkaa olemaan.

mittaus

olli_viimeistelee

ikkunan_puitteet

maalipinta_pois

patolevy_laudat

multapussi

Istutusnurkkaukseen on asennettu jo patolevy. Ruma alaosa meni viimein umpeen! Pitää vielä tilata useampi kuutio multaa, käydä ostamassa runkotuijat sekä spottivalot.

olli_rakentaa_penkkia

penkki_kehittyy

penkki_runko

penkki_valmistus

Terassi on sen verran iso, että mahtuu melko massiivisen kokoiset terassikalusteet. Emme ostaneet valmiita kalusteita, vaan päätimme valmistaa kalusteet itse. Isäntä pääsi mukavasti rakentamisen makuun ja pyöräytti sitten kaksi 3,00 x 0,75 m penkkiä. Niihin mahtuu useampi peppu samaan aikaan ja helposti loikoilemaankin. Mietimme penkkien maalausta valkoiseksi, mutta toistaiseksi annetaan olla puunvärisenä ja harmaantua ajan kanssa.

harmaantuminen

Kuvasta näkyy hyvin, kuinka terassilauta on alkanut jo harmaantumaan. Kivasti näyttäis yhdistyvän katetun terassin kanssa. Reunapuut ja penkki ovat vielä tuoreina alkuperäisessä värissään.

katajat

ihmettelya

olli_kattoa_nakuttaa

katettu_terassi

nuka_rakas

nuka_pieni

Nuka tarkkailee isi ja äidin touhuja tarkkaavaisesti. Joskus hän selittelee kovasti omia juttujaan nukahtaen työhääräämisen tuttuihin ääniin. Välillä taas kyllästyminen iskee ja huomiota haetaan keinolla millä hyvänsä. Ymmärrettäköön toista, kai sitä nyt mielummin leikkisi, kun katsoisi tunnista toiseen jos joku hio tai maalaa. Söpö työnjohtaja hän kuitenkin on.

nuka_nukkuu

penkki_ikkuna

penkit_valmiina

ikkunat_penkit

valot

Ollaan käyty öisin fiilistelemässä lämpimässä kesäyössä terassin tunnelmaa. Kesä näyttäis jatkuvan vielä pitkään ja helteitä piisaa. Voidaan siis nautiskella terassista vielä pitkälle syksyyn :)

pimealla

valot_yolla

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s