comment 0

Pihasuunnitelma

Tein alustavan pihasuunnitelman, jotta tilankäyttöä voi hahmotella paremmin sekä laskea materiaalien kustannuksia. Etupihan pohjatyöt on jo tehty, mutta takapiha on vielä melko vaiheessa.

Talon vierustaan asennetaan patolevy ja sepeli. Kuntotarkastuksen yhteydessä siitä tuli vahva suositus, että kannattaa heti hoitaa asia kuntoon, jottei kosteusvaurioita pääse syntymään. Pihan rajaamiseksi ladotaan lohkarekiviä ja polun molemmin puolin seulanpäänkiviä. Aidaksi istutetaan Kiinankatajaa ja lopuksi kylvätään nurmikko. Pihalla on jo valmiiksi kaksi omenapuuta, joista tulee sairaan hyviä omenoita!

Pihasuunnitelma_2014
Kuvaa voi klikata suuremmaksi 
   

Kävin katsomassa Plantagenissa erilaisia ulkokasveja. Suosikeiksi nousivat havukasvit, koska ne ovat linjakkaimpia. Japanilasihenkiset kasvit olivat myös ihan hienoja, mutta ne ovat myyjän mukaan liian herkkiä Suomen sääolosuhteisiin. Eli täytyy unohtaa.

Etupihalle istutetaan noin 30 kpl Kiinankatajaa. Kataja kasvaa melko hitaasti, mutta ajan kanssa kehittyy 1.5-2 metriä korkeaksi. Tosi ryhdikäs ja tyylikäs kasvi. Etupihan reunakiveksi tulee lohkarekiveä.

kiinankataja_pieni

kiinankataja

lohkarekivi

Katettuun terassiin tulee 30 cm Lawsoninsypressejä. Ne ei kestä niinkään sääolovaihteluja, joten ehkä sopiva paikka on katoksen alla ruukussa.

Lawsoninsypressi_30cm

Lawsoninsypressi_lappu

Takapihalle terassin seinustalle voisi tulla varrellinen Kiinankataja tai pienempi Timanttituija. Niitä tulisi 5-6 kappaletta ja väleihin asennetaan spottivalot.

kiinankataja_iso

kiinankataja_kortti

timanttituija

planatagen_tuija

Ensi viikonloppuna on taloyhtiön pihatalkoot, jossa siistitään yhteiset piha-alueet kuntoon. Kivituhka levitetään parkkialueelle ja tielle viimeistelyn jälkeen. Kiva, että muukin ympäristö siistiytyy ja tulee viihtyisämmäksi. Omaa pihaa saa laittaa omalla ajalla sitten niin paljon kuin lystää. Ja mehän laitetaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s