comment 0

Raskaan työn raataja – Not

Jos maanantai alkaa sillä, että asiakas soittaa ja hehkuttaa tekemääni työtä maasta taivaaseen, ei viikosta voi tulla huono. Eikä siitä tullutkaan, vaan erittäin hyvä ja onnistunut. Tällaisia viikkoja kun olisi aina, olisin ehkä onnellisin yrittäjä päällä maan.


Uusi asiakas kilpailun voitolla, jeejee

Mitä muuta sitten tapahtui, että niin kovin hieno viikko on alla? Noh, tiistaina voitin tarjouskilpailun! Tähän mennessä se on isoin diili, jonka olen saanut. Tarjouksia olen kyllä raapustellut ja tilauksia on niistä tullut, mutta nyt oli oikea kunnon kilpailutus, johon minun yritystä pyydettiin mukaan ja sen myös voitin :)

Tästä alkoi uusi asiakkuus ja uusi mielenkiintoinen duuni. Yli puolet tulleista tilauksista on ollut nettisivujen suunnittelua, mutta nyt näyttäisi tulevan paljon myös yritysilmeiden visuaalista suunnittelua, joka on ehdottomasti kiinnostavin ja haasteellisin työ. Tämä uusi case on erään ohjelman juhlavuoden visuaalinen ilme.


Negatiivisesta positiiviseen palautteeseen

Viikko jatkui mukavasti. Olin taannoin aloittanut erään projektin, johon tuli mukaan pain in the ass -tyyppinen kaveri. Olin lyömässä melkein hanskoja tiskiin tämän henkilön takia. Mutta mitäs kävikään. Napakka keskustelu hänen toimesta, pikku välihengähdys ja peiliin katsominen muuttivat tilanteen täysin (joo, pitäisi harrastaa itsetutkistelua useammin).

Keskustelun ansiosta sain kuitenkin aivan uuden muudin päälle ja projekti jatkui todella kivuttomasti – ja luovasti. Edistin projektia koko viikon ajan, ja pita-tyyppikin oli ideoihin tällä kertaa hyvin tyytyväinen. Teki mieli juosta halaamaan häntä, ihan oikeesti. Olin itse vain niin tyytyväinen kaikkeen, mitä tapahtui ja miten projekti sai uutta positiivista tuulta purjeeseen.


Raha tuo onnea, mutta… 

Positiivinen palaute aina mukavaa saada, siitä tulee luonnollisesti hyvä mieli. Mutta negatiivinen palaute kasvattaa ja kehittää. Kun hyvää palautetta saa suoraan asiakkaalta, on se työssä ehkä palkitsevinta. Vaikka rahan takia töitä ylipäätään tehdään, kyllä tyytyväiset asiakkaat antaa silti onnistuneimman ja parhaimman fiiliksen. Asiakas on tilannut minulta työn ja kun hän kokee saavansa rahoilleen vastinetta, on projekti  onnistunut.

Jos projektista rahallisesti lämpenee, on se vaan iso plussa. Itse annan projekteille koko sydämeni, joten on siinä todellakin paljon muutakin mielessä kuin vain raha. Raha tuo onnea, tottakai, mutta työssä onnistuminen ja kehittyminen on paljon arvokkaampaa.

Kehittyneellä osaamisella voi tietysti sitten tienata enemmän, eikä lottovoitto haittais, mutta vitsit miten paljon saan tyydytystä hyvistä ja mielenkiintoisista projekteista, varsinkin onnistuneista sellaisista! Ja niitähän on nykyään ihan koko ajan.


I love love love love my job!

Mä saan päivittäin kiksit mun työstä. Mä rakastan tätä hommaa. Olen todella onnekas, että olen aina tiennyt mitä haluan tehdä ja vielä saan tehdä sitä työkseni. Työ kun ei työltä aina tunnu, koska se myös elämäntapa ja mun elämäntapa on design. Se kiehtoo monelta eri osa-alueelta ihan pirusti. Sisustus, muotoilu ja suunnittelu – siinähän ne. Harrastus ja työ samassa paketissa. Ei paha!


Nuoren tytön unelma

Onneksi pääsin aikoinaan Lahden Muotoiluinstituuttiin, koska jos en olisi päässyt, olisin vaihtanut kokonaan alaa. Ajattelin, että jos en muotsikkaan pääse opiskelemaan, en voi pärjätä tulevaisuudessa työelämässäkään. Kovimmat tekijät nappaavat parhaimmat paikat ja itse jään nuolemaan näppejä mennen tullen, kun en olisi ollut tarpeeksi hyvä. Muotsikka on ollut mulle aina se rima, joka on ylitettävä. Sen tiesin jo peruskoulussa 14-vuotiaana. Taikki (Taideteollinen korkeakoulu) oli toinen rima, mutta ei se silloin ollut mun juttu.

Kyllä minulla silti oli Plan B: olisin lähtenyt opiskelemaan liikunta-alaa. Ei sekään huono vaihtoehto olisi ollut, ehkä huonommin palkattua vain. Todennäköisesti rakastaisin sitäkin työtä, koska olen aina rakastanut urheilua. Onneksi sitä saa harrastaa vieläkin niin paljon kuin haluaa – tai pystyy.


I
so firma lähestyi. Huh ja wau!

Vaikka hyvä viikko on ollut, ei viime viikkokaan ihan huono ollut. Nimittäin minuun otti yhteyttä iso yritys, jonka liikevaihto on yli 150 miljoonaa euroa (!!). Kysyivät tarjousta yritysilmeensä uudistamisesta. Tuli ihan hyvä fiilis siitä, että minun pikkuinen yritys otetaan oikeasti tosissaan. Vaikka yhden hengen aloittavat firmat ovat aivan ihania asiakkaita, olisi tietysti miljoonayrityksen kanssa yhteistyökuvio aika kova juttu. Katsotaan miten tässä tarjouskilpailussa käy. Peukut pystyyn!


Bisneksen ja luovan vapauden sopiva kombinaatio

Jos haluan liiketoimintani kasvavan, on pakko ajatella asioita bisnesnäkökulmasta. Ennen ei summista tarvinnut tietää muutakuin oma palkka, mutta nyt pitää ajatella paljon laajanäköisemmin. Niin kauan kun ei yrityslainaa tarvitse ottaa ja pystyn maksamaan laskut ajoissa, ei hätää ole. Pinnalla ollaan. Tavoitteet on tietysti vähän korkeammalla, mutta nyt keskityn tekemään työni mahdollisimman hyvin, nauttien samalla yrittäjyyden tuomista eduista. Mä vähän luulen, että kun ahkerasti jaksaa painaa, niin saa toimia yrittäjänä vielä pitkään, ehkä lopun ikää.

Niin, siis mun ensisijainen tavoite on pysyä yrittäjänä! Jos pystyn elättämään itseni omalla liiketoiminnalla, eikä tarvitse enää muiden palkkalistoille mennä, olen todella onnekas. Tämä on niin täysin mun juttu! Jos joskus kyllästyn ja kaipaan taas aikaisia aamuherätyksiä ja muiden pompotusta, niin sitten menoks vaan. Napsahtaisi aineskin säännöllisin väliajoin tilille tuohta.


Onnellinen, tässä ja nyt

Taitaa tuo onnellisuus tulla pidemmältä aikajanalta, kuin vain yhdestä hyvästä viikosta. Arki on jotenkin vain tosi kivaa nykyään. Se ei tunnu raskaalta, ahdistavalta tai tuskaiselta. Kausittainhan nämä tuntemukset menee, ja välillä on niitä heikompia hetkiä kun kaikki menee perseelleen eikä mikään meinaa mennä suunnitelmien mukaan.

Noh, monta unelmaa on toteutunut, tässä niistä yksi. Ja monta unelmaa on vielä edessä, mutta täytyy vain muistaa nauttia näistä, mitä on jo saavuttanut.

kayntikortti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s