comments 2

Hyggeilyä ja joulumieltä

Kaupat alkavat hiljalleen täyttyä joulukoristeista sekä muista jouluisista asioista. Monet aloittavat joulufiilistelyn jo lokakuussa ja miksipä ei, onhan joulussa ihan oma taikansa, jota mielellään viettääkin mahdollisimman pitkään. Joulukausi on hyggeilyn kulta-aikaa, joten en ihmettele, että rentouttava kotoilu aloitetaan juurikin vuoden pimeimpään ja koleimpaan aikaan.

Kynttilät, villasukat, takkatuli, lämpimät juomat, sohva sekä vilttiin kääriytyminen taitaa olla hyggeilyn perussetti ja noistahan tulee vahvasti myös joulunaika mieleen – tai ainakin kiireettömyys, nautiskelu ja rentoutuminen, mihin joulussakin pyritään. Nytpä käytin itsekin tätä super trendikästä hygge-sanaa, jota olen oikeastaan aina inhonnut. Sitä kun on viime aikoina tullut ihan joka tuutista ja varmaan juuri sen takia ärsyttääkin. Jospa alan käyttämään sitä suosiolla itsekin, niin sitten varmaan ihastun moiseen. Ha!

Hyggeily on kuitenkin tosi jees ja sitä aion toteuttaa nyt parhaani mukaan, tai miten hyvin se onnistuukin vauva kainalossa. Kotona olen oikeastaan aina, mutta kunnon pysähtyminen ja rentoutuminen, siis ihan pelkkä oleminen onkin sitten asia erikseen. Ei semmoiseen ole oikein ollut aikaa tai en vain osaa – tai sitten en ole halunnut. Jatkuvasti on joku kotihomma meneillään ja vauvan tulon myötä käynnistyi vielä kakkapissamaitopukluralli.

Viime vuonna meidän joulun vietto alkoi vasta jouluaattona asuntohässäkän takia. Saimme vuokra-asuntomme juuri joulun alla, joka olikin ainoa asia mitä sillä hetkellä toivoin. Koska tykkään joulusta tosi paljon, jatkoin suosiolla joulufiilistelyä vielä pitkälle tammikuuhun, lämmitin glögiä ja söin pipareita varmaan joka päivä. Viime joulusta tulikin kaikinpuolin ihana ja yllätyksellinen joulukuusesta lähtien, josta löytyi linnunpesä! Taisi olla merkki tulevasta ;)

Enpä tiedä tuleeko sen kummemmin koristeltua kotia jouluiseksi, luulen että aika simppelillä ilmeellä edelleen mennään. Iso tuuhea joulukuusi on ainakin tulossa, joka koristellaan ja sitten kynttilöitä sekä parit jouluvalot. Olen joulukoristeidenkin kanssa Less is more -linjalla, koska koristeellisuus ei ole oma juttu, ei joulunakaan. Havupuut ja hyasintit ovat tervetulleita, joulun tuoksu tulee niistä. Jospa saatais leivottua pipareita tällä kertaa, kun tuo napero niistä niin kovasti tykkää ja onhan se leipominen yhdessä hauskaa puuhaa vaikkakin tosi sotkuista. Meillähän vaihtui pari vuotta sitten jouluruokakin laatikoista, kinkuista sekä rosolleista kunnon pihviin ja paistettuihin kasviksiin, perinteiset jouluruuat ei nappaa. Joulupuurosta ja glögistä en luovu, ne kuuluvat edelleen listalle.

franklin

Nyt on kuitenkin ensimmäinen jouluinen juttu hankittu ja se on tuommoinen sympaattinen minikuusi. Sattumoisin osui eteen kauppareissulla. Aika söpö se on. Hyggeily siis alkakoon ja siitä siirrytäänkin luontevasti joulun fiilistelyyn, joten villasukat, kynttilät ja glögit esille, sitten vaan marraskuun kaamosta selättämään!

2 Comments

 1. Saima

  Hei, ja paljon onnea täydellisestä vauvasta ja ihanasta kodista! Oli pakko kommentoida, ihanasti soi toi hyggeily vauvan kanssa :D Ja kyllä Araukaria löytyy meidän kodissa, tykkään tästä kuusesta, hyvin se jaksoi olla parvekkeella koko syksyn, kuulemma lämmöstä ei tykkää… Viime vuonna meillä oli joulukuusi, mutta totesimme tyttöjen kanssa, että aika surulliselta tuntuu heittää pois, joten Araukaria kasvannut ja tämä on sitten meidän joulukuusi. Ja minimalismista kun oli puhetta – kyllä, itsellä oli toive koristella vähän, kunnes pikku kakkonen (8v) kasvoi ja vaatii nimenomaan värikästä, blingblingia voisi olla aika runsaasti! Nykyisin sitä vaaraa ei ole, kun lähdemme joululomalle Lappiin – lunta, pakkasta ja liikuntaa riittää…
  Lasten ikäerosta tuli vaan mieleen. Muistan, kun kummastelin suomalaisten tarkkaa lasten syntymäsuunnitelmia. En edes ajatellut koko asiaa, mutta kakkonen päätti tulla juuri silloin, kun ajattelin, että olen jo liian vanha. Ikäero tyttöjen välissä on 5v (haastavaa on), ja on hyvin erilaisia temperamentiltään, ulkonäöltään. Vahvuudet aivan erilaiset, heikkouksia on myös :D harrastaa eri asioita… Mutta juuri se on minusta hauskaa!
  Nautinnollista joulun odotusta teille!

  • Hei Saima ja kiitos paljon :)

   Meillä on tosiaan sisällä aika lämmintä, joten saapi nähdä miten kuusi pärjäilee. Siirretään siis tarvittaessa ulos.

   Eipä tuota lastensaantia voi liikoja suunnitella, ne todella näyttäis tulevan silloin kun sitä vähiten odottaa.. näin kävi meillä molempien kohdalla. Olen äärettömän onnellinen siitä, että meille on suotu kaksi tervettä lasta. Vieläkin tuntuu välillä ihan epätodelliselta, että onko nuo tosiaan omia. Onni on oma perhe.

   Ihanaa joulun odotusta myös teille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s