comments 10

Laajakulmakuvia kodista

Täällä sitä yritetään ottaa asunnon myyntikuvia töiden ohessa. Paikkojen siivousta, puunausta ja järjestelyä, sitten kuvausta ja kuvankäsittelyä. Vielä kun tuo sirkus pyörii jaloissa samaan aikaan, etenee homma todella hitaasti. Mutta nyt saan olla kotosalla pari päivää ihan yksin, kun mies häippäsi taaperon kanssa Turkuun mökkeilemään. Vaikka kovin rakkaita ovatkin, on oma aika todella tarpeen. Sitäpaitsi yksin ollessa saa paljon juttuja aikaiseksi ja kotikin pysyy hetken siistinä. Melkosta luksusta.

makuuhuone_laaja

nelonen_laaja

tyohuone_laajakulma

No mutta, jonkin sortin kuvaussessio täällä on siis meneillään. Pieni ahdistus näiden amatöörikameralaitteiden kanssa, haluaisin päivittää koko laitteiston uuteen! Vaikken niistä hirveästi ymmärrä, sen verran kuitenkin, että tarvitsen uutta jalustaa ja objektiivia. Olen ollut tyytyväinen pari vuotta sitten hankkimaani Sigman 30mm f/1.4 Art -objektiiviin, joka on tosi valovoimainen ja tekee aika hyvää kuvaa, eikä vääristä tiloja. Huono puoli on se, että sillä on vaikea saada laajempaa kuva-alaa.

lastenhuone_tapetti_laaja

lastenhuone_laaja

Onhan mulla Sigman laajakulmaobjektiivi 10-20mm f/4-5.6, jolla nämä kuvat on otettu. En tykkää yhtään objektiiveista, jotka vääristää tiloja. Välillä joudun väkisin sitä käyttämään, kuten nyt, jotta saan tiloista mahdollisimman laajan otoksen. Laajakulmakuviahan nuo välitysfirmatkin käyttävät, mitä nyt ehkä muutama lähis fiilistelyyn.

Onneks valoa on nyt ihan kivasti, mutta silti sitä on liian vähän. Sain hyvän vinkin lisävaloon: raksavalo! Kuulemma toimii. Täytyy käydä ostamassa, jos siitä olisi apua kuvaamiseen, luonnonvalon armoilla mennään, kuten aina. Tässä oli nyt muutama kuva yläkerrasta. Miltäs näyttää, vääntääks pahasti? Vielä pitäis kuvata olohuone, keittiö, tv-huone, sauna, kylppäri, eteinen, wc, piha, terassi, parveke… Huh.

10 Comments

 1. Mun täytyy sanoa suoraan, että en vaan tykkää yhtään laajakulmalla otetuista kuvista. Alkaa heti ahdistamaan ja olo on kuin Linnanmäen Vekkulassa. Onko laajakulmakuvat lopulta ihan välttämättömyys kiinteistökuvauksessakaan vai onko vain jäänne, että näin on aina tehty? Jotenkin itse katsoisin mieluummin hyviä kuvia ja sitten vaikka videon, jos olisi tarvetta nähdä laajempia otoksia. Mutta ei mun mielestä myyntikuvissa tarvitse joka nurkkaa näkyäkään. Markkinointiahan ne ovat.

  • Ihanaa, että joku toinenkin myöntää saman asian! Olen samaa mieltä, ettei jokaista nurkkaa tartteis näkyä. Etuovessa tms. vaakakuvat toimii vaan paremmin (harvoin edes niitä otan) ja parempi jos tila näkyy laajemmin, eikä vain yksityiskohtaa. Mun 30mm objektiivilla ei meinaa saada tähän tarkoitukseen hyviä kuvia, vaikka sillä saakin oheen joitain kuvia.

 2. Ei väännä, kauniita kuvia olet ottanut! Ja voih, mä niin voisin ostaa teidän kodin, jos mulla olisi a) rahaa siihen ja b) halua muuttaa teidän huudeille :D Noin upea koti menee kyllä varmasti kaupaksi!

 3. Mitä, mulla on mennyt ihan ohi, että ootte myymässä?? Ihania kuvia on ja joku saa kyllä ihanan kodin.

  • No siis tää ajatus ja päätös myynnistä tuli viime viikolla :D Oon niin projektinnälkäinen, että haluan aloittaa remppaamisen puhtaalta pöydältä eli jostain pommista! Ollaan siis etsimässä alkuperäisessä kunnossa olevaa remppakohdetta, rakentaminen saa odotella vielä hetken aikaa :)

 4. Mun mielestä ei väännä ja kuvat ovat todella myyvän näköisiä. Valoakin on juuri sopivasti! :)

  • Kiitos zubi! Täällä lähti uusi valovoimaisempi laajakulmaobjektiivi jo tilaukseen ja loppukuvaukset menee sen kanssa (jos on sellainen mitä toivon), ehkä sitten nämäkin huoneet kuvataan vielä uudelleen, hah! Harjoittelu tekee mestarin.. :P

 5. Filippa

  Tosi kivat kuvat ja mun mielestä ”myyvemmät” kuin ne hirveet laaja-laajakuvat hrrrr…

  Sänky kannattaa pedata kunnolla kuvaan. Tyyliteltyihin blogi-kuviin sopii tuo tyylitelty tyyli mutta myyntikuviin toi rentous on liian intiimiä…
  Onnea myyntin. Menee varmaan tosi nopeasti kaupaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s