comment 0

Pölynimurishow

Onko sillä mitään väliä, millaiset kodinkoneet kodissa on? Että millaisilla laitteilla sitä siivoaa ja kuinka arjen askareet niillä onnistuvat? Tarviiko kodinkoneissa olla tehokkuutta tai tyylikkyyttä, nopeutta tai hiljaisuutta?

Kävimme juuri tiukan väittelyn kodinkoneiden merkityksestä miehen kanssa. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että 15 vuotta vanhalla pölynimurilla voi painaa vielä oikein hyvin. Ei siinä muuten mitään, mutta imurissa on suulake, letku ja säiliö rikki. Imutehoa toki vielä piisaa, mutta osia pitäisi vaihtaa – siis oikeastaan kaikki. Ja silti hän oli sitä mieltä, ettei uutta kannata ostaa. Hyvin tuolla vanhalla pärjää. Näin sanoo mies, joka koskee imuriin joka toinen kuukausi, jos sitäkään.

Mies tarjosi toiseksi vaihtoehdoksi varastossa olevaa poikamiesimuriaan. Jonkin sortin mielikuvat siitä laitteesta jo oli, mutta kävin sen kuitenkin hakemassa testaukseen.

Täräytin imurin päälle ja käänsin suoraan kovimmalle teholle. Ääni oli jotain käsittämätöntä, en omia ajatuksiani enää kuullut. Imutehoa luvattiin 2000 wattia, mutta imua oli vain suulakkeen keskiosassa 5 cm kohdalta. Wateilla ei ole siis mitään tekemistä itse imutehossa tai moottorin tehossa, koska tehoon vaikuttavat myös suulakkeen muotoilu ja suodattimet.

Kyseisessä laitteessa ei ollut pölypussia, pelkästään säiliö. Säiliön voi sitten tyhjentää roskiin ja säästää kivasti euroja, kun ei tarvitse pusseja ostella.

Vai sillä lailla. Kokeillaanpas. Pitkään yritin avata säiliötä päällä olevien ohjeiden mukaan, kunnes piti mies huutaa apuun. Sen verran tiukasti oli kiinni. Mies tuli näyttämään, miten se aukeaa. Joo, kyllähän se viimein aukesi, mutta samalla lattialle levisi säiliön liat ja pölyt. Kuinka kivaa.

Tässä kohtaa uuden imurin hankkiminen sai kannatusta toiseltakin puoliskolta. Siltä, joka erittäin harvoin siihen edes koskee. Oma-aloitteisesti ei koskaan.


Toiminnallisuutta, käyttömukavuutta ja tyylikkyyttä

Imurissa pitää olla tehoa, mutta saisi samalla olla mahdollisimman hiljainen. Ja tietysti sitä tyylikkyyttä ja pelkistettyä muotoilua. Saa se imurikin silmää miellyttää, vaikka kaapissa paljon onkin. Käyttömukavuutta luonnollisesti pitää olla eli imuri kulkee ketterästi, suulake liikkuu haluttuun suuntaan, johto kelautuu helposti ja laitetta on helppo kantaa.

Imuroimisesta voi tulla kerta heitolla mukavampaa, kun on oikeanlainen laite käytössä. Itse olen melko aktiivinen tuon siivoamisen kanssa, ja imuria tulee käytettyä vähintään 2 kertaa viikossa. Joten kyllä, on todellakin väliä millaisilla laitteilla sitä arkea pyörittää!


Mikä merkki?

Pitää käydä kokeilemassa eri merkkejä, mutta näin netissä selattaessa Mielen imurit tuntuisivat melko potentiaalisilta. Ne ovat saaneet hyvät arvostelut ja ulkonäöllisesti ovat ihan kivoja. Toinen vaihtoehto olisi Electrolux.

Hintahaitari on 200 € – 400 €, mutta ihan kiva jos alle 300 € pärjäisi. Mulla tuppaa nuo budjetit aina tuplaantumaan.. Vaadin laatua, ja olen valmis siitä myös maksamaan. Kallein ei ole aina paras, mutta on sillä kuitenkin iso merkitys, minkä arvoinen laite on. Olen aina tyytyväisempi, jos raaskin ostovaiheessa käyttää euroja. Kerran ehkä kirpaisee, mutta monien vuosien hyöty edessä.

S8330

Miele pölynimuri S8330, 245 €

S6390

Miele pölynimuri S6390, 295 €

S8790

Miele pölynimuri S8790, 399 €

USGREEN

Electrolux UltraSilence Green, 249 €

***

Ps. Meille tuli tuo Mielen valkoinen imuri. On kyllä loistava apuri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s